Björn Levin

DEN OMGIVANDE VERKLIGHETEN

Utställningen är avslutad! 2 april 2022 - 18 september 2022

Björn Levin

 08 juni 2022

Med omsorgsfullt utvalda detaljer byggde Björn Lövin (1937-2009) upp fiktiva världar, likt filmscenografier, som besökaren själv kunde stiga in i. I utställningen ”Den omgivande verkligheten” har tre av Björn Lövins omfattande miljöer rekonstruerats. Då, liksom nu, kan du som besökare själv stiga in i miljöerna och uppleva konsten på mycket nära håll.

Ingen av Björn Lövins ursprungliga miljöer bevarades efter att de presenterats i sina respektive utställningar på 1970- och 80-talen. De miljöer som du nu kan se i utställningen är därför rekonstruktioner som tolkar och återskapar en liknande stämning som då verken först visades. För att bygga upp miljöerna har det krävts omfattande och vindlande research. Utifrån fotografier, filmer och arkivdokument har föremål identifierats. Här kan du läsa mer om de tre miljöer som möter dig i utställningen: Konsument i oändligheten och ”Herr P:s penningar”, L’Image och C – Kampen om verkligheten.

Curator: Matilda Olof-Ors

Hitta hit

Fler utställningar på Moderna museet

Fler utställningar

Vävland

Vävstugan är inte bara en plats där vävningen står i centrum utan också samtalet och gemenskapen som gör att olika mä...

 24 feb - 1 dec 2024

Virserums Konsthall, Virserum

Fler Gallerier/Museer i närheten