Ett hem

Utställningen är avslutad! 9 april 2022 - 21 augusti 2022

Ett hem

 16 juni 2022

Under en intensiv period vid förra sekelskiftet skapade Signe Maria och Ernest Thiel en av Sveriges finaste och mest omfattande samlingar med nordisk samtidskonst. När konstsamlingen vuxit sig för stor för familjens våning på Strandvägen vände de sig till arkitekten Ferdinand Boberg.

Han ritade det vita palats på södra Djurgården som i dag är Thielska Galleriet. Kombinationen utställningsrum och hem var central i utformningen av huvudbyggnaden, som stod klar 1907. I ett samtal med Boberg sa Thiel: ”Jag vill ha ett hem dekorerat med tavlor på alla väggarna, det skall vara trivsamt, jag vill bo där.”

Ett hem utgår från att Thielska Galleriet en gång var en bostad och syftar till att undersöka och förstärka museets identitet som både hem och galleri. Temat belyses i ett historiskt platsspecifikt ljus och ur samtida perspektiv. I likhet med paret Thiel inkluderar vi samtidskonsten och har bjudit in sju konstnärer som på olika sätt reflekterar över vad ett hem är; Juan-Pedro Fabra Guemberena, Linda Hofvander, Lap-See Lam, Berit Lindfeldt, Sirous Namazi, Petronella Petander och Helene Schmitz.

Service

  • Kafé
  • Restaurang

Hitta hit

Fler utställningar på Thielska Galleriet

Fler utställningar

With(out) You

I Projektrummet visas under våren With(out) You av Josefine Neumann som förra året erhöll sin masterexamen i modedesi...

 3 feb - 28 apr 2024

Rian Designmuseum, Falkenberg

Rosamy Cotino

Frodig organisk expressionism i akryl

 11 maj - 23 maj 2024

Galleri Killgissa, Stockholm

Fler Gallerier/Museer i närheten