Linn Fernström

en suck, snyftning, andetag eller lätt beröring

11 juni - 2 oktober 2022

Linn Fernström

Linn Fernström

en suck, snyftning, andetag eller lätt beröring
11 juni - 2 oktober 2022

Utställningen består av måleri, skulptur, pasteller och poesi. I anslutning till utställningen visas även en film om konstnären.

Linn Fernström målar stort och bjuder publiken rakt in i en magisk värld befolkad av flygande insekter och mänskliga gestalter. Som många andra konstnärer (bland andra Frida Kahlo och Lena Cronqvist) använder Linn ofta sig själv som modell och som betraktare är det lätt att dras in i en lätt surrealistisk värld, där man kryssar mellan dröm och vaket tillstånd, mellan verklighet och fiktion.

Det är lätt att associera verken med frågor som rör människors relationer till varandra, naturen och djuren i en värld där allt verkar lite upp- och nedvänt. Det finns något ömsint i verken – människor som kysser, människor som försöker att hålla om varandra och som utstrålar förlust eller kanske en längtan efter just relationer, ja kärlek.

Fernström har alltid gått sin egen väg och räds inte att ta plats eller bjuda på sitt personliga universum. Hennes konst utstrålar både autencitet och integritet.

Hitta hit

Fler utställningar på Sörmlands museum

Fler utställningar

Aquanauts - Expeditionen

Har du hört talas om den fantasieggande expeditionen till Siljansringen i juni 1897? Det var där som Beata Gardelius...

 7 maj - 6 nov 2022

Dunkers Kulturhus, Helsingborg

Inte bara färg

En utställning om naturens färger, kungliga förbud och hemliga recept.

 29 apr - 23 okt 2022

Sörmlands museum, Nyköping

Olle Ljungström

Tänk om man hade råd med en ängel

Fotografer är som människor är mest – de söker någon form av ordning och kontroll. För många fotografer kan det handl...

 19 maj - 2 okt 2022

Abecita Popkonst..., Borås

Mer Gallerier/Museer i närheten