Octopus Moon

Nils Trydings Miró-samling

Utställningen är avslutad! 4 juni 2022 - 9 oktober 2022

Octopus Moon

 15 juni 2022

Nils Trydings storslagna gåva till Kristianstad – hans unika samling av Joan Mirós originalaffischer – visas i sin helhet med 154 originalaffischer på Kristianstads konsthall vart tionde år. I år visas dessutom originalgrafik av konstnären som publicerats i böcker och tidskrifter.

Samtidigt hedrar vi Nils Tryding (1929–2020) med en bok över hela samlingen. Hans betydelse för Joan Miró (1893–1983) i kartläggningen av konstnärens originalaffischer kan inte underskattas. Som samlare har Nils Tryding lyckats hålla samman dem alla och hans generositet har haft avgörande betydelse för den breda publikens möte med konstverken.

Att barn och unga skulle få ta del av Mirós konst var något som låg samlaren Nils Tryding extra varmt om hjärtat. I utställningen finns två olika aktiviteter för besökande barn och vuxna under sommarmånaderna.

Välkommen till en utställning som bjuder in till Joan Mirós färgstarka universum och resultatet av den varma vänskapen mellan en konstsamlare i Skåne och en världskänd katalansk konstnär.

Hitta hit

Fler utställningar på Kristianstads konsthall

Fler utställningar

Tyra Kleen

Ständigt sökande

Norrköpings Konstmuseum presenterar i februari 2024 den omfattande utställningen "Tyra Kleen – Ständigt sökande". Tyr...

 10 feb - 29 sep 2024

Norrköpings Konst..., Norrköping

Västra Götalands Grafiska Verkstäder

En representationsutställning

7 konstgrafiska verkstäder - 70 konstgrafiska konstnärers bilder.

 30 apr - 2 jun 2024

Konstlitografiska..., Tidaholm

Fler Gallerier/Museer i närheten