Octopus Moon

Nils Trydings Miró-samling

4 juni - 9 oktober 2022

Octopus Moon

Octopus Moon

Nils Trydings Miró-samling
4 juni - 9 oktober 2022

Nils Trydings storslagna gåva till Kristianstad – hans unika samling av Joan Mirós originalaffischer – visas i sin helhet med 154 originalaffischer på Kristianstads konsthall vart tionde år. I år visas dessutom originalgrafik av konstnären som publicerats i böcker och tidskrifter.

Samtidigt hedrar vi Nils Tryding (1929–2020) med en bok över hela samlingen. Hans betydelse för Joan Miró (1893–1983) i kartläggningen av konstnärens originalaffischer kan inte underskattas. Som samlare har Nils Tryding lyckats hålla samman dem alla och hans generositet har haft avgörande betydelse för den breda publikens möte med konstverken.

Att barn och unga skulle få ta del av Mirós konst var något som låg samlaren Nils Tryding extra varmt om hjärtat. I utställningen finns två olika aktiviteter för besökande barn och vuxna under sommarmånaderna.

Välkommen till en utställning som bjuder in till Joan Mirós färgstarka universum och resultatet av den varma vänskapen mellan en konstsamlare i Skåne och en världskänd katalansk konstnär.

Hitta hit

Fler utställningar

Målaren Akke Kumlien.

Stunder av vardagslycka

År 1946 utnämndes konstnären Akke Kumlien (1884–1949) till intendent på Thielska Galleriet, vilket innebar att museet...

 11 jun - 6 nov 2022

Thielska Galleriet, Stockholm

Hem

I utställningen HEM tittar vi närmare på en av livets kanske viktigaste platser och vilken relation vi har till den.

 12 mar - 6 nov 2022

Malmö Konstmuseum, Malmö

Numen/For Use

Tape Wanås

Numen/For Use är ett industridesignkollektiv som grundades av Nikola Radeljkovic, Sven Jonke och Christoph Katzler i...

 7 maj - 4 sep 2022

Wanås Konst, Knislinge

Mer Gallerier/Museer i närheten