Resonating Bodies

Utställningen är avslutad! 18 juni 2022 - 11 september 2022

Resonating Bodies

 16 juni 2022

Ett stort rosa slott. En historisk plats. Ett parklandskap. Jordlager på en rullstensås. Skulpturutställningen Resonating Bodies består av verk som på olika sätt utgår från platsen runt slottet och allt liv som pågår här.

Karta över verkens placering finns i att hämta utanför Uppsala konstmuseum och att se i appen Uppsala konst- och kulturarv/sommar runt slottet.

Sju konstnärer eller konstnärsgrupper medverkar i utställningen. Deras verk kan ses som förstärkare av platsen. Det handlar både om att orientera sig och hitta historiska siktlinjer, såväl som att ana hur den egna kroppen också står i relation till jorden som en väldig himlakropp. Från seismiska aktiviteter till fågelkvitter eller insektens ihärdiga arbete med att bryta ner död ved.

Resonating Bodies tar fasta på den ömsesidighet som finns mellan pollinerare och växter och de ekosystem de ingår i. Ekosystem som idag är hotade och måste värnas. Men termen kan också översättas till det utbyte som sker i mellanmänskliga relationer, vilka också behöver näring och vård.

Utställningen uppmanar till upptäckande, lek och interaktion, men också till ett lyssnande och inkännande kring det som inte syns och hörs vid första ögonkastet. Genom audiovisuella kompositioner genljuder Resonating Bodies som ekon av platsen och de varelser som vistas här.

Curator: Rebecka Wigh Abrahamsson, intendent Uppsala konstmuseum
Utställningen är en del av programserien Sommar runt slottet 2022.

Medverkande konstnärer

Hitta hit

Fler utställningar på Uppsala konstmuseum

Fler utställningar

Markus Öhrn & Azdora

/ REQUIEM FÖR EVA-BRITT

 1 maj - 16 jun 2024

Bonniers Konsthall, Stockholm

BERTIL VALLIEN

Permanent utställning

Den legendariske glaskonstnären Bertil Vallien har en permanent hall hos oss på VIDA Art.

 11 maj - 14 dec 2024

Vida Museum & Kon..., Borgholm

Blixtsko: Examensutställning i fotografi HDK-Valand

Välkommen till Röda Sten Konsthall och examensutställning med kandidat- och masterprogrammet i fotografi vid HDK-Vala...

 4 maj - 26 maj 2024

Röda Sten Konsthall, Göteborg

Fler Gallerier/Museer i närheten