Skogstokig

en vanföreställning om skador

20 februari - 4 december 2022

Skogstokig

Skogstokig

en vanföreställning om skador
20 februari - 4 december 2022

En utställning som utmynnat ur projektet Tack skogen 2.0 en fältkonstnärlig forskningsstudie kring skadat trä genomfört av MADAM snickeri & möbelrestaurering. MADAM är ett hantverkssamarbete mellan möbelsnickaren Marie Carlsson och möbelkonservatorn Magdalena Marano. De har genom att titta på de skador som inte passar in i normen av virkeshanteringens standardisering skapat objekt som nu visas i utställningen

Utställningen är ett sammabete mellan MADAM och konst-, design- och arkitekturgruppen MYCKET som skapat en magisk värld bland skogens rötter. Gruppen består av Katarina Bonnevier, Thérèse Kristiansson och Mariana Alves Silva som kommer fortsätta att utforska skogen under TRÄ året på konsthallen.

Hitta hit

Fler utställningar på Virserums Konsthall

Fler utställningar

Per Alnaeus, smide

Sadelmakarlängans galleri

1-23 oktober är det ännu ett kärt återseende då Per Alnaeus kommer tillbaka med sitt smide. Per är verksam och bosatt...

 1 okt - 23 okt 2022

KP:s Keramik och..., Österbybruk

Mönstermani

svensk textildesign 1920-90-tal

Välkommen till en inspirerande färg- och formupplevelse i ett rum fyllt av maniska mönsterkrockar från golv till tak.

 21 maj - 19 feb 2023

Textilmuseet, Borås

Mer Gallerier/Museer i närheten