The Return of Finsta

Utställningen är avslutad! 7 april 2022 - 11 september 2022

The Return of Finsta

 16 juni 2022

"Det fina med Finsta är att han fixar att röra sig mellan gatukonstens opolerade subkultur och en inbjudande lekfullhet."

Den mångsidige artisten Finsta (Finn Hallin, f. 1978) är med sitt lekfulla och särpräglade bildspråk en av Europas ledande urbana samtidskonstnärer. Han rör sig mellan måleri, design, musik och animationer. Kärleken till populärkultur och den urbana miljön, kombinerat med en stark vilja att synas och producera verk tillgängliga för en bred allmänhet, har gjort att han rör sig gränslöst mellan finrummen och gatan. Med storhetsvansinnet som motor vill Finsta göra mer, bättre och större. Inget är omöjligt inom graffitin – konstformen där allt handlar om att synas och att sätta sin personliga prägel på omgivningen.

Finsta återvänder nu till hemstaden Lund där Skissernas Museum presenterar utställningen The Return of Finsta som är hans första stora separatutställning i Sverige. Här får vi följa den resa som Finsta har gjort under sina 25 verksamma år, hans kreativa process och inspirationskällor. Initiativtagare till utställningen är den prisbelönta curatorn Aia Jüdes, känd för sina tvärdisciplinära och lekfulla helhetsupplevelser som spänner över vitt skilda områden som slöjd, graffiti, mode, dans och musik. Utställningen på Skissernas Museum visar flera nya platsspecifika verk.

En central del av utställningen utgörs av Finstas skissböcker, så kallade blackbooks inom graffitikulturen, där både egna och andra konstnärers skisser blandas.

Välkommen med på en färgsprakande upptäcktsfärd genom Finstas humoristiska och kaxiga universum!

Inför öppningen av utställningen besökte vi Finsta i hans ateljé i Stockholm för att ta del av hans tankar och den konstnärliga processen.

Service

  • Hiss och ramper
  • Restaurang
  • Bar

Hitta hit

Fler utställningar på Skissernas Museum

Fler utställningar

Market Art Fair - Maria Hall & Ann Wåhlström

Liljevalchs

Galleri Glas bjuder in dig till ett möte mellan konstnären Maria Hall och formgivaren och glaskonstnären Ann Wåhlströ...

 17 maj - 19 maj 2024

Galleri Glas, Stockholm

Fler Gallerier/Museer i närheten