Sonja Hesslow

Fantasi. Vilsamhet. Dröm

14 september - 14 oktober 2022

Sonja Hesslow

Sonja Hesslow

Fantasi. Vilsamhet. Dröm
14 september - 14 oktober 2022

Hon är född 1988 i Varberg, har sin studio i Stockholm och är utbildad fotograf i Danmark. Utställningen med Sonja Hesslows fotomontage finns att se på RAMHUSET Konst & Ram, Sturegatan 67/Gruvgatan i Falun 023-63525 från och 14/9 till och med 15/10 Öppettider: Onsdag-Fredag 12:00-18:00 och Lördag 12:00-14:00 2022 www.ramhuset.se https://sonja.hesslow.se/

Vid första anblicken ser vi ljuset i mörkret. Men tittar vi lite längre; vågar vi då se mörkret som är i ljuset? Sonja målar sina objekt med ljus, lampor och ficklampor använder hon som penslar för att lysa upp i stället för den traditionella blixten. Ofta figurerar konstnären med självporträtt i sina motiv, slutna ögon leder oss till meditativa, drömska och vilsamma stunder. Noggrant väljer hon sina objekt, rekvisitan, blommorna, växterna och kläderna. Förberedelserna till varje bild är långa och noggranna. Kreativt skapar hon genom att i sin studio bygga upp och fånga den drömska känslovärden vi ser och känner. Blommornas livfullhet målas med ljuset i det oändliga mörker som kommer när vi sluter ögonlocken. Kamerans långa slutartid fångar bilden. Efterarbetet med retuschering i datorn är lika roligt, viktig och kreativ som förberedelserna. Att göra hela bildprocessen själv från inspirationen på en blommande äng till utskriften av den färdiga bilden är betydande för Sonja. En bild kan ta över ett halvt år att få fram tills perfektionen är uppnådd. Och visst syns väl det, lugnet och stillheten skriker ut medan stressen och trängseln får ta ett kliv tillbaka i hennes surrealistiska bildvärld.

Hitta hit

Fler utställningar

Noa Eshkol

Rules, Theory & Passion

Norrköpings Konstmuseum inleder våren med mötet mellan textilkonst och dans. Noa Eshkol: Rules, Theory & Passion är d...

 26 mar - 3 okt 2022

Norrköpings Konst..., Norrköping

Linn Fernström

en suck, snyftning, andetag eller lätt beröring

Utställningen består av måleri, skulptur, pasteller och poesi. I anslutning till utställningen visas även en film om...

 11 jun - 2 okt 2022

Sörmlands museum, Nyköping

Olle Ljungström

Tänk om man hade råd med en ängel

Fotografer är som människor är mest – de söker någon form av ordning och kontroll. För många fotografer kan det handl...

 19 maj - 2 okt 2022

Abecita Popkonst..., Borås

Dorina och Christer

Dorina Mocan och Christer Lönngren, Jubileumsutställning

I år är det 25 år sedan Dorina och Christer för första gången ställde ut tillsammans och det var i Väsby Konsthall! M...

 19 nov - 11 dec 2022

Väsby Konsthall, Upplands Väsby

Mer Gallerier/Museer i närheten