SNÖFLINGOR OCH ANDRA ÖVERRASKNINGAR

TYGHUSET LANDSKRONA FOTO

5 november - 29 januari 2023

SNÖFLINGOR OCH ANDRA ÖVERRASKNINGAR

SNÖFLINGOR OCH ANDRA ÖVERRASKNINGAR

TYGHUSET LANDSKRONA FOTO
5 november - 29 januari 2023

Elina Brotherus (FI), Katrín Elvarsdóttir (IS), Tinna Gunnarsdóttir (IS), Hallgerður Hallgrímsdóttir (IS), Ulrik Hasemann (DK), Nicolai Howalt (DK), Einar Falur Ingólfsson (IS), Tiina Itkonen (FI), Astrid Kruse Jensen (DK), Sanna Kannisto (FI), Jacob Kirkegaard (DK), Helene Schmitz (SE), Mathias Svold (DK), Trine Søndergaard & Nicolai Howalt (DK), Magnus Wennman (SE) og Hendrik Zeitler (SE).

Snöflingor, växtlighet och mänskligt ingrepp i naturen står i centrum för utställningen Snöflingor och Andra Överraskningar som visar verk av 16 internationellt kända konstnärer från Island, Sverige, Finland och Danmark. Utställningen är curerad av den isländska författaren och curatorn Sigrún Alba Sigurðardóttir, som har utvecklat uttrycket och begreppet poetisk berättelse. Konceptet belyser ett särskilt sätt att använda ett fotografi som ett poetiskt och berättande medium som kan hjälpa till att förstå och känna av världen. Utställningens verk belyser människans förhållande till naturen och andra levande varelser på olika sätt. Gemensamt för de medverkande konstnärerna är att de är upptagna av naturens olika fenomen eller element som träd, berg, växter, fåglar och snöflingor – och de utforskar nya sätt att vara i världen; att relatera till och interagera med världen och naturen på. Utställningen är del av ett större nordiskt samarbete och visas först på Fotografisk Center i Köpenhamn 22.01-13.03.22, sedan i Landskrona och efterföljande på Northern Photographic Centre i Finland i 2023. Utställningen får stöd av Nordisk Kulturfond.

Hitta hit

Fler utställningar på Landskrona Foto

Fler utställningar

Andrea Björsell

Hongkong 100 dagar

Hongkong – en fascinerande, exotisk plats men också en i nutid mycket omskriven och politiskt omdebatterad stad. En s...

 19 maj - 2 okt 2022

Abecita Popkonst..., Borås

Mot ny destination

En separatutställning av Vivianne Otsa

Under september månad presenterar Lindberg-on-Sea Art Gallery separatutställningen ’Mot ny destination’ av småländska...

 3 sep - 1 okt 2022

Lindberg-on-Sea A..., Stockholm

Mer Gallerier/Museer i närheten