The Vikings Begin

Vikingatidens uppkomst

23 september - 16 april 2023

The Vikings Begin

The Vikings Begin

Vikingatidens uppkomst
23 september - 16 april 2023

Upptäck den mystiska, magiska värld som föregick vikingarnas tid…

Hösten och vintern 2022-23 står Zornmuseet värd för den hyllade vandringsutställningen "The Vikings Begin". Det blir den sista, och i Sverige enda, anhalten efter en fyra år lång USA-turné. Utställningen, skapad av Gustavianum - Uppsala universitetsmuseum, innehåller 1300 år gamla originalföremål från de århundraden som ledde fram till vikingatiden. Sedan 2015 arbetar tre framstående forskare vid Uppsala universitet på ett projekt vars syfte är att studera vikingasamhällets framväxt genom att titta på utvecklingen inom den skandinaviska järnåldern, tiden närmast före vikingarna. Rika arkeologiska fynd från gravar i östra Sverige berättar en komplex och intressant historia om hur, varför och när vikingasamhället egentligen började. Med hjälp av spetsforskning och en samling föremål i världsklass kastar The Vikings Begin nytt ljus över vikingatidens uppkomst.

Hitta hit

Fler utställningar

Parksoffor i tiden

I sommar presenteras ett stycke parkhistoria på Kungliga Djurgården – en del av historien som ofta har förbisetts och...

 17 maj - 17 okt 2022

Kungliga Slotten, Stockholm

Ideal och verklighet – nordisk natur

Den här utställningen handlar om hur den nordiska naturen skildrats i konst och konsthantverk från 1600-talet och fra...

 1 jun - 16 apr 2023

Jamtli, Östersund

Mer Gallerier/Museer i närheten