REDISCOVER Absolut Art Collection

Utställningen är avslutad! 1 oktober 2022 - 2 maj 2023

REDISCOVER Absolut Art Collection

 28 oktober 2022

REDISCOVER är en konstutställning som badar i pastellfärger och discomusik. Vare sig du själv upplevde 1980-och 1990-talen, eller bara hört återberättas, så är det här en tidsresa som många kan både känna igen och överraskas av.

Spritmuseum och Absolut Art Collection firar 10 år på Djurgården!

Vi uppmärksammar det genom att låta våra konstpedagoger, som själva var barn på 1980- 0ch 1990-talen när samlingen växte fram, välja sina guldkorn ur Absolut Art Collection. Resultatet är utställningen REDISCOVER som fyller rummet från golv till tak med närmare 90 konstverk ur samlingen. Själva beskriver de unga curatorerna sin utställning så här:

“Absolut Art Collection växte fram under vår barndom, och vi har inkorporerat vår egen bild av 1980- och 1990-talen i utformandet av den här utställningen. Vi vill här presentera verk som utstrålar den självsäkerhet, framtidstro, och humor som tycks ha präglat den här tiden. De var självklart inga problemfria årtionden, men vi har valt att lyfta fram nostalgin och minnas den ljusa sidan. Konstens placering i rummet, såväl som valet av färgsättning och musik, speglar hur vi ser på samlingen som föddes för nästan 40 år sedan.”

Hitta hit

Fler utställningar på Spritmuseum

Fler utställningar

OLÄKT

Den internationella grupputställningen ”Oläkt” navigerar i kölvattnet efter upproren och revolutionerna som svepte öv...

 2 mar - 15 sep 2024

Moderna Museet Malmö, Malmö

Malin Gabriella Nordin

Sommarutställning

Färgstarka abstrakta målningar och organiska kompositioner fyller Carl Eldhs Ateljémuseum denna sommar.

 16 maj - 29 sep 2024

Carl Eldhs Ateljé..., Stockholm

Fler Gallerier/Museer i närheten