REDISCOVER Absolut Art Collection


1 oktober - 2 maj 2023

REDISCOVER Absolut Art Collection

REDISCOVER är en konstutställning som badar i pastellfärger och discomusik. Vare sig du själv upplevde 1980-och 1990-talen, eller bara hört återberättas, så är det här en tidsresa som många kan både känna igen och överraskas av.

Spritmuseum och Absolut Art Collection firar 10 år på Djurgården!

Vi uppmärksammar det genom att låta våra konstpedagoger, som själva var barn på 1980- 0ch 1990-talen när samlingen växte fram, välja sina guldkorn ur Absolut Art Collection. Resultatet är utställningen REDISCOVER som fyller rummet från golv till tak med närmare 90 konstverk ur samlingen. Själva beskriver de unga curatorerna sin utställning så här:

“Absolut Art Collection växte fram under vår barndom, och vi har inkorporerat vår egen bild av 1980- och 1990-talen i utformandet av den här utställningen. Vi vill här presentera verk som utstrålar den självsäkerhet, framtidstro, och humor som tycks ha präglat den här tiden. De var självklart inga problemfria årtionden, men vi har valt att lyfta fram nostalgin och minnas den ljusa sidan. Konstens placering i rummet, såväl som valet av färgsättning och musik, speglar hur vi ser på samlingen som föddes för nästan 40 år sedan.”

Hitta hit

Fler utställningar på Spritmuseum

Fler utställningar

BERNT-OLA FALCK

Tanter!

Under våren 2023 visar Arbetets museum utställningen Tanter! av framlidne fotografen Bernt-Ola Falck. En serie aldrig...

 13 maj - 3 sep 2023

Arbetets museum, Norrköping

Mer Gallerier/Museer i närheten