Stina Wirséns brokiga bilder




Utställningen är avslutad! 20 november 2022 - 2 april 2023

Stina Wirséns brokiga bilder

 13 oktober 2022

En utställning som tar avstamp i illustratören och författaren Stina Wirséns bilderböcker. Möt de brokiga och utforska berättelserna genom roliga lekmiljöer, skulpturer och abstrakt konst.

Stina Wirsén är en av våra mest välkända och mångfacetterade illustratörer, samtidigt verksam som bildkonstnär och författare.

De första bilderböckerna skapade hon redan under sin studietid och sedan dess har det blivit en rad älskade figurer – hittills över 100 barnböcker med texter av henne själv eller andra författare. Böckerna har också fått en internationell publik och är översatta till femton språk. Barnet och barnets perspektiv kommer alltid först i hennes arbeten. Det allmängiltiga och djupt mänskliga drabbar både barn och vuxna, oavsett land. Stinas böcker har satts upp på teater och de har blivit film, de används i förskolor som pedagogiska verktyg. Flera av Stinas barnböcker skildrar konflikter och starka känslor, hon lyfter de stora frågorna för de små barnen.

Utställningen utgår från hennes bilderbokskonst, många barn känner väl de brokiga men på samma gång precist tecknade karaktärerna från böcker och tecknad film och TV. I utställningen lyfts figurer och berättelser ur bokens pärmar och besökarna möts av roliga lekmiljöer, skulpturer och abstrakt konst. Skulpturerna är skapade i samarbete med Klara Wirsén Suchowiak.

Utställningen visas mellan den 20 november 2022 och den 2 april 2023.

Stina Wersen

Hitta hit

Fler utställningar på Landskrona Museum

Fler utställningar

Ida-Lovisa Rudolfsson

Textilkonst

 6 apr - 19 maj 2024

Pumphuset Konsthall, Landskrona

Fler Gallerier/Museer i närheten