Stina Wirséns brokiga bilder


20 november - 20 februari 2023

Stina Wirséns brokiga bilder

En utställning som tar avstamp i illustratören och författaren Stina Wirséns bilderböcker. Möt de brokiga och utforska berättelserna genom roliga lekmiljöer, skulpturer och abstrakt konst.

Stina Wirsén är en av våra mest välkända och mångfacetterade illustratörer, samtidigt verksam som bildkonstnär och författare.

De första bilderböckerna skapade hon redan under sin studietid och sedan dess har det blivit en rad älskade figurer – hittills över 100 barnböcker med texter av henne själv eller andra författare. Böckerna har också fått en internationell publik och är översatta till femton språk. Barnet och barnets perspektiv kommer alltid först i hennes arbeten. Det allmängiltiga och djupt mänskliga drabbar både barn och vuxna, oavsett land. Stinas böcker har satts upp på teater och de har blivit film, de används i förskolor som pedagogiska verktyg. Flera av Stinas barnböcker skildrar konflikter och starka känslor, hon lyfter de stora frågorna för de små barnen.

Utställningen utgår från hennes bilderbokskonst, många barn känner väl de brokiga men på samma gång precist tecknade karaktärerna från böcker och tecknad film och TV. I utställningen lyfts figurer och berättelser ur bokens pärmar och besökarna möts av roliga lekmiljöer, skulpturer och abstrakt konst. Skulpturerna är skapade i samarbete med Klara Wirsén Suchowiak.

Utställningen visas mellan den 20 november 2022 och den 26 februari 2023.

Stina Wersen

Hitta hit

Fler utställningar på Landskrona Museum

Fler utställningar

The Vikings Begin

Vikingatidens uppkomst

Upptäck den mystiska, magiska värld som föregick vikingarnas tid…

 23 sep - 16 apr 2023

Zornmuseet, Mora

Arkitekten Alfred Weissenberg

Med omsorg om det vackra, i skuggan av förföljelse och världskrig

Alfred Weissenberg (1898–1977) var verksam som arkitekt och konstnär och bodde en stor del av sitt liv i Nyköping. Ha...

 19 nov - 3 sep 2023

Sörmlands museum, Nyköping

Skogstokig

en vanföreställning om skador

En utställning som utmynnat ur projektet Tack skogen 2.0 en fältkonstnärlig forskningsstudie kring skadat trä genomfö...

 20 feb - 4 dec 2022

Virserums Konsthall, Virserum

Mer Gallerier/Museer i närheten