If I could kill time to save eternity

Gylleboverket

Gylleboverket
Utställningen är avslutad! 26 november - 29 januari 2023

If I could kill time to save eternity

If I could kill time to save eternity är en utställning av konstnärsgruppen Gylleboverket. För utställningen på Örebro Konsthall består gruppen av konstnärerna Etta Säfve och Jona Elfdahl som tillsammans med ett stort antal medverkande har arbetat undersökande i ett fältarbete och varande på platsen på den gamla byggskroten i Skåne där Gylleboverket har sin bas. Bland den övervuxna skroten har de under månader undersökt ritualer, besvärjelser och det performativa som transformativ kraft. Utställningen som presenteras på konsthallen består av en videoinstallation och ljudverk. Kanske är utställningen ett löfte om att förbinda sig med världen, eller en kärleksförklaring, till det vi bär i oss och det som bär oss i sig. Till kraften i att älska. Till livet som vill leva.

Medverkande i utställningen Byggteam: Sven Abrahamsson Foto: Fredrik Pusa, Etta Säfve Sång, musik och ritualer: Ola Rubin, Niklas Alexandersson, Johan Alexandersson, Per Viktor Hjalmarsson, Vilma Määtänen, Saai Chantem, Lava Chantem Mauritson, Robin Tidblom, Etta Säfve, Jona Elfdahl, Niclas Hallberg, Stina Pehrsdotter, Karla, Tide Bäckström Säfve, Olivia Mauritzen, Salomo Elfdahl, Issa Elfdahl, Bo Lönnå, Daniel Quartley, Lisa Säfve, Maurits Tistelö, Klara Wenner Tångring, lokalbefolkning i Tårnby, Danmark och lokalbefolkning från trakten runt Gyllebo i Skåne samt medverkande under vernissaget i Örebro.

Om Gylleboverket

Gylleboverket är både en konstnärsgrupp och en plattform för samtida konst och kultur med bas i en gammal industribyggnad på landsbygden i östra Skåne. De verkar i spänningsfältet mellan konstnärliga & performativa praktiker. Här möts konst, performance, konstfilm och filmkonst, djupekologi, permakultur, ekopedagogik liksom det rituella och det vetenskapliga fältet. ”Vi försöker förstå naturen genom vår egen natur. Utforskar vår förankring i världen och alla våra komplexa relationer till den. Vi är intresserade av att utforska rituell närvaro och vad det skulle kunna innebära. Riter och besvärjelser som ett löfte om att förbinda sig med världen. Det performativa och konstens transformativa potential, som en kraftplats för förändring och förankring.” Utställningen pågår 25 november 2022 - 29 januari 2023. Fri entré!

Hitta hit

Fler utställningar på Örebro konsthall

Fler utställningar

Stilla liv En utställning av Lars Norén och Bobo Eri...

Stilla liv är en utställning med utgångspunkt i det verk med samma namn som Lars Norén skrev och iscensatte på Dramat...

 20 okt - 19 feb 2023

Nationalmuseum, Stockholm

BORTOM DET BÄRBARA

Fyra modekreatörer i dialog med samlingen

 13 maj - 7 jan 2024

Göteborgs Konstmu..., Göteborg

Kevin Chang

GIG – PERSONEN BAKOM APPEN

"Jag tror inte att man tänker så mycket på att det är en person bakom appen liksom.”

 4 dec - 1 sep 2023

Arbetets museum, Norrköping

Mer Gallerier/Museer i närheten