"Energi" samlingsutställning i Ånghammaren

Österbybruks herrgårdsområde

Österbybruks herrgårdsområde
Utställningen är avslutad! 4 juni - 28 augusti 2022

"Energi" samlingsutställning i Ånghammaren

Föreningen Konstkraft i Österbybruk arrangerar med fem års intervaller en sommarutställning i Ånghammaren med utställare och inbjudna gästutställare från de senaste fem årens utställningar under påsken på herrgårdsområdet. Uppehåll under Operaveckan i Ånghammaren 9-17 juli.

Årets tema är "Energi" då medlemmarna vid ett Konstkrafts möte insåg att alla under corona hade upplevt olika energinivåer relaterat till pandemin. Under själva utställningen kommer det även att bjudas på en opera regisserad av Jennifer Macpherson och dirigerad av Niklas Tamm. Utställningen är därför flexibel och kommer bland annat bygga på rörliga podier så att utställningen kan omformas efter behov. Det innebär även att utställningen kommer att vara stängd 9-17 juli när det är Operavecka i Åghammaren. Årets utställare är: Lina Söderström, Johanna Hästö/Isabell Gustafsson-Ny, Matilda Bengtsson, Per Josefsson, Rackar Art: Sanne Sihm, Johan Fremling, Håkan Blomqvist, Teymor Zarré, Karin Westman, Ingvar Staffans, Bodil Gellermark, Eva Högberg, Roine Jansson, Adam Larsson, Susanna Bark, Sonja Sylvén, Christina Larsson, Maj-Britt Folkunger, Stefan Forsberg, Katarina Persson, Barbro Paulsson Weaver, Ulla Hägglund och Johanna Lundin

Hitta hit

Fler utställningar på Sadelmakarlängan

Fler utställningar

AfterGlow – nytt nordiskt porslin

Finns det ett gemensamt uttryck i det nordiska porslinet? Utställningen AfterGlow undersöker frågan i vilken tretton...

 4 jun - 23 apr 2023

Gustavsbergs Pors..., Gustavsberg

Naturen

En bok av Emma Adbåge

Konsthallen har för TRÄ året åter arbetat med, författaren och illustratören, Emma Adbåge för att nu visa hennes bok...

 20 feb - 4 dec 2022

Virserums Konsthall, Virserum

Mer Gallerier/Museer i närheten