Jonas Liveröd


Utställningen är avslutad! 15 oktober - 27 november 2022

Jonas Liveröd

Konstnären Jonas Liveröd beskriver sig som djupt materialotrogen och i sitt arbete utforskar han ständigt nya material, metoder och idéer. I sin kommande utställning på Bror Hjorths hus har han fokuserat på skulptur för att komma i en närmare dialog med husets anda.

Jonas Liveröd talar själv om spår och släktskap med Bror Hjorths konstnärskap i sina skulpturer under senare år, inte minst har trä som material kommit att ta en allt större plats.

Kombinationen hem/ateljé/museum är bekant för Jonas Liveröd. Hans hem på en gård i Västergötland är en plats i gränslandet mellan museum, ateljé och hem där han nu driver sitt eget museum över det okategoriserbara kallat Den Liverödska Wunderkammaren.

Jonas Liveröd arbetar med konstnärskapet som ett totalkonstverk. Alla delar fyller en uppgift, vare sig det är i rollen som samlare, föreläsare, skribent, evenemangsarrangör, curator eller något ur den ström av olika sorters verk han producerar.

Hitta hit

Fler utställningar på Bror Hjorths Hus

Fler utställningar

Året var 1972

Nyinköp nu och då - Hur såg en utställning med nyinköpt konst ut för 50 år sedan och hur skiljer det sig mot idag?

 1 dec - 12 feb 2023

Konstmuseet i Skövde, Skövde

Mer Gallerier/Museer i närheten