SNÖFLINGOR OCH ANDRA ÖVERRASKNINGAR

TYGHUSET LANDSKRONA FOTO

TYGHUSET LANDSKRONA FOTO
Utställningen är avslutad! 5 november 2022 - 29 januari 2023

SNÖFLINGOR OCH ANDRA ÖVERRASKNINGAR

Elina Brotherus (FI), Katrín Elvarsdóttir (IS), Tinna Gunnarsdóttir (IS), Hallgerður Hallgrímsdóttir (IS), Ulrik Hasemann (DK), Nicolai Howalt (DK), Einar Falur Ingólfsson (IS), Tiina Itkonen (FI), Astrid Kruse Jensen (DK), Sanna Kannisto (FI), Jacob Kirkegaard (DK), Helene Schmitz (SE), Mathias Svold (DK), Trine Søndergaard & Nicolai Howalt (DK), Magnus Wennman (SE) og Hendrik Zeitler (SE).

Snöflingor, växtlighet och mänskligt ingrepp i naturen står i centrum för utställningen Snöflingor och Andra Överraskningar som visar verk av 16 internationellt kända konstnärer från Island, Sverige, Finland och Danmark.

Utställningen är curerad av den isländska författaren och curatorn Sigrún Alba Sigurðardóttir, som har utvecklat uttrycket och begreppet poetisk berättelse. Konceptet belyser ett särskilt sätt att använda ett fotografi som ett poetiskt och berättande medium som kan hjälpa till att förstå och känna av världen. Utställningens verk belyser människans förhållande till naturen och andra levande varelser på olika sätt.

Gemensamt för de medverkande konstnärerna är att de är upptagna av naturens olika fenomen eller element som träd, berg, växter, fåglar och snöflingor – och de utforskar nya sätt att vara i världen; att relatera till och interagera med världen och naturen på. Utställningen är del av ett större nordiskt samarbete och visas först på Fotografisk Center i Köpenhamn 22.01-13.03.22, sedan i Landskrona och efterföljande på Northern Photographic Centre i Finland i 2023.

Utställningen får stöd av Nordisk Kulturfond.

SNÖFLINKGAR OCH ANDRA ÖVERRASKNINGAR
LANSDKRONA FOTO

 

Astrid Kruse Jensen, The Landscape Of Memory, 2019. Landskrona Foto: 

Hitta hit

Fler utställningar på Landskrona Foto

Fler utställningar

Butiken för omöjliga saker

- Är ett second land

Devis för denna butik är: Gör det vardagliga fantastiskt och det fantastiska vardagligt!!!

 3 jun - 22 okt 2023

Rydals museum, Rydal

Per Brandstedt, trä

Träskulptör Per Brandstedt

I augusti, närmare bestämt 5-27 gästas galleriet av en träskulptör, Per Brandstedt bosatt och verksam i Falköping som...

 5 aug - 27 aug 2023

Sadelmakarlängan, Österbybruk

Circumambulations av Kajfes

Arijana Kajfes

Under utställningsåret 2023 på Kivik Art Centre kommer konstnären Arijana Kajfes uppföra verket Circumambulations på...

 25 jun - 3 sep 2023

Kivik Art Centre, Kivik