SNÖFLINGOR OCH ANDRA ÖVERRASKNINGAR

TYGHUSET LANDSKRONA FOTO

TYGHUSET LANDSKRONA FOTO
5 november - 29 januari 2023

SNÖFLINGOR OCH ANDRA ÖVERRASKNINGAR

Elina Brotherus (FI), Katrín Elvarsdóttir (IS), Tinna Gunnarsdóttir (IS), Hallgerður Hallgrímsdóttir (IS), Ulrik Hasemann (DK), Nicolai Howalt (DK), Einar Falur Ingólfsson (IS), Tiina Itkonen (FI), Astrid Kruse Jensen (DK), Sanna Kannisto (FI), Jacob Kirkegaard (DK), Helene Schmitz (SE), Mathias Svold (DK), Trine Søndergaard & Nicolai Howalt (DK), Magnus Wennman (SE) og Hendrik Zeitler (SE).

Snöflingor, växtlighet och mänskligt ingrepp i naturen står i centrum för utställningen Snöflingor och Andra Överraskningar som visar verk av 16 internationellt kända konstnärer från Island, Sverige, Finland och Danmark.

Utställningen är curerad av den isländska författaren och curatorn Sigrún Alba Sigurðardóttir, som har utvecklat uttrycket och begreppet poetisk berättelse. Konceptet belyser ett särskilt sätt att använda ett fotografi som ett poetiskt och berättande medium som kan hjälpa till att förstå och känna av världen. Utställningens verk belyser människans förhållande till naturen och andra levande varelser på olika sätt.

Gemensamt för de medverkande konstnärerna är att de är upptagna av naturens olika fenomen eller element som träd, berg, växter, fåglar och snöflingor – och de utforskar nya sätt att vara i världen; att relatera till och interagera med världen och naturen på. Utställningen är del av ett större nordiskt samarbete och visas först på Fotografisk Center i Köpenhamn 22.01-13.03.22, sedan i Landskrona och efterföljande på Northern Photographic Centre i Finland i 2023.

Utställningen får stöd av Nordisk Kulturfond.

SNÖFLINKGAR OCH ANDRA ÖVERRASKNINGAR
LANSDKRONA FOTO

 

Astrid Kruse Jensen, The Landscape Of Memory, 2019. Landskrona Foto: 

Hitta hit

Fler utställningar på Landskrona Foto

Fler utställningar

Eric Magassa och Jelizaveta Suska

Stenastiftelsens kulturstipendium 2022

Färgrika kollage som öppnar dörrar till minnen och städer möter bärbara glaciärer i mörka koncentrerade rum.

 3 dec - 12 feb 2023

Göteborgs Konstmu..., Göteborg

Arkitekten Alfred Weissenberg

Med omsorg om det vackra, i skuggan av förföljelse och världskrig

Alfred Weissenberg (1898–1977) var verksam som arkitekt och konstnär och bodde en stor del av sitt liv i Nyköping. Ha...

 19 nov - 3 sep 2023

Sörmlands museum, Nyköping

REDISCOVER Absolut Art Collection

REDISCOVER är en konstutställning som badar i pastellfärger och discomusik. Vare sig du själv upplevde 1980-och 1990-...

 1 okt - 2 maj 2023

Spritmuseum, Stockholm

Mer Gallerier/Museer i närheten