BALDUR BRAGASON - EYE CONTACT


26 januari - 7 maj 2023

BALDUR BRAGASON - EYE CONTACT

Baldur Bragason, ursprungligen från Island men nu bosatt i Borås, är en mångfacetterad fotograf med en lång, internationell karriär inom foto. Han är en självutnämnd tekniknörd inom den tekniska sidan av foto och har ett eget och självklart uttryck i sitt arbete.

Baldur har genom åren fotograferat mode, politiker, musiker och också foto som används i filmbranschen. Många av våra mest kända serier och filmer så som ”Beck”, ”Bron”, ”The girl with the dragon tatoo”, ”Wallander”, ”Tjuvarnas jul” och ”100-åringen som klev ut genom ett fönster och försvann” har affischer med fotografi av honom.

Utställningen låter oss möta människor som Baldur fotograferat genom åren, kända personer och mindre kända personer, men alltid med hans unika perspektiv. Han visar också fotografiet bakom filmaffischen, det ofta tongivande eller lockande fotografiet som vi så väl känner igen men som utan filmens titel får stå i rampljuset.

Hitta hit

Fler utställningar på Abecita Popkonst & Foto

Fler utställningar

STENA DANICA – en utställning av Danica Dakić

Röda Sten Konsthall öppnar igen 21 januari med årets första utställning STENA DANICA av konstnären Danica Dakić. Varm...

 21 jan - 16 apr 2023

Röda Sten Konsthall, Göteborg

JENNY KÄLLMAN

(we have our own song)

 21 jan - 25 feb 2023

Konstakademien, Stockholm

Vasa till Bernadotte

1523–1973–2023. Kultur i rikets tjänst

I den stora jubileumsutställningen 'Vasa till Bernadotte, 1523–1973–2023. Kultur i rikets tjänst' visas unika föremål...

 11 mar - 7 jan 2024

Kungliga Slottet, Stockholm

Mer Gallerier/Museer i närheten