BALDUR BRAGASON - EYE CONTACT

Utställningen är avslutad! 26 januari 2023 - 7 maj 2023

BALDUR BRAGASON - EYE CONTACT

 06 januari 2023

Baldur Bragason, ursprungligen från Island men nu bosatt i Borås, är en mångfacetterad fotograf med en lång, internationell karriär inom foto. Han är en självutnämnd tekniknörd inom den tekniska sidan av foto och har ett eget och självklart uttryck i sitt arbete.

Baldur har genom åren fotograferat mode, politiker, musiker och också foto som används i filmbranschen. Många av våra mest kända serier och filmer så som ”Beck”, ”Bron”, ”The girl with the dragon tatoo”, ”Wallander”, ”Tjuvarnas jul” och ”100-åringen som klev ut genom ett fönster och försvann” har affischer med fotografi av honom.

Utställningen låter oss möta människor som Baldur fotograferat genom åren, kända personer och mindre kända personer, men alltid med hans unika perspektiv. Han visar också fotografiet bakom filmaffischen, det ofta tongivande eller lockande fotografiet som vi så väl känner igen men som utan filmens titel får stå i rampljuset.

Service

  • Kafé

Hitta hit

Fler utställningar på Abecita Popkonst & Foto

Fler utställningar

Dokfotosalong 2024: Tidsresor

Varje människas liv är värt att berätta om. Dokfotosalongen är en plats för just detta – en arena för bildberättelser...

 28 sep - 12 jan 2025

Arbetets museum, Norrköping

Fler Gallerier/Museer i närheten