BERNT-OLA FALCK

Tanter!

Tanter!
13 maj - 3 september 2023

BERNT-OLA FALCK

Under våren 2023 visar Arbetets museum utställningen Tanter! av framlidne fotografen Bernt-Ola Falck. En serie aldrig tidigare visade bilder, som med både humor och värme porträtterar en hel bukett av underbara tanter.

Tanten – visst finns hon! Säg ordet tant och framför oss ser vi kanske en äldre kvinna i kappa och hatt, med handväska och ideal som inte låter sig påverkas av tillfälliga trender. Tanten i vårt kollektiva medvetande står för omsorg, trygghet och pålitlighet, nytta, flit och civilkurage. Ingen annan kan som tanten säga ifrån när något är fel.

Tantens värld var hemmet och familjen, och därmed har hon traditionellt ofta både osynliggjorts och hånats. Men med tiden har tanten kommit att få revansch. Idag vill vi ta fram vår inre tant och hennes ideal har blivit något eftersträvansvärt.

OM FOTOGRAFEN

Bernt-Ola Falck (1962–2006) arbetade många år som pressfotograf, bl.a. för Östgöta-Correspondenten i Linköping, där han sedermera också blev bildchef. Vid sidan av bildjournalistiken gjorde han en rad egna projekt och producerade flera fotoböcker och utställningar. 

Hitta hit

Fler utställningar på Arbetets museum

Fler utställningar

Ralf Arzt - Plastic free Oceans

Under februari har Lindberg-on-Sea den stora äran att presentera Ralf Arzts fantastiskt naturtrogna och realistiska v...

 2 feb - 4 mar 2023

Lindberg-on-Sea A..., Stockholm

MASSPRODUCTIONS

– Sculptures from the Factory

Designens x-faktor undersöks i ny utställning på Sven-Harrys konstmuseum- 8 februari – 19 mars 2023

 8 feb - 19 mar 2023

Sven-Harrys konst..., Stockholm

Mer Gallerier/Museer i närheten