CM LUNDBERG

Fieldnotes from an unnamed continent

Fieldnotes from an unnamed continent
21 januari - 25 februari 2023

CM LUNDBERG

Ingen kan påstå att en människas egen upplevelse är fel. Kanske, och högst sannolikt, finns det flera parallella verkligheter som vi alla på ett eller annat sätt är del av. För konstnären C.M. Lundberg är detta något alldeles påtagligt. Hans måleri på kartong och pannå vittnar om möten och upplevelser i vardagen. Utsikten från ett fönster, ett möte med en för konstnären okänd person på en gata, vars färg på jackan väckte konstnärens iver att måla motivet. Men här finns också minnen och återblickar.

För konstnären är sanning och uppriktighet en ledstjärna. Måleriet är på riktigt och det vittnar det direkta anslag på underlaget om.

Konstnären CM Lundberg söker genom måleriet att det svarar mot en upplevelse som är hans egen, och det ska gestalta upplevelsen så sanningsenligt som möjligt. Konsten är på fullt allvar.

År 2020 mottog CM Lundberg Konstakademiens utställningsstipendium ur Folke Hellström Linds fond. Stipendiet omfattar en utställning vid Konstakademien, medel för att genomföra utställningen samt en utställningskatalog.

 

CM Lundberg "Åke Göransson (Jätturn)" 2020. Gouache på pannå, 25x18 cm

 

Hitta hit

Fler utställningar på Konstakademien

Fler utställningar

Året var 1972

Nyinköp nu och då - Hur såg en utställning med nyinköpt konst ut för 50 år sedan och hur skiljer det sig mot idag?

 1 dec - 12 feb 2023

Konstmuseet i Skövde, Skövde

Att leva för ögonblicket

Jāzeps Grosvalds konst

Utställningen berättar den märkvärdiga historien om den lettiske konstnären Jāzeps Grosvalds (1891–1920). Genom målni...

 27 aug - 14 maj 2023

Värmlands Museum, Karlstad

Ismet Sekmen

Skogsbrand under jorden kommer upp med Ismets kreativitet.

Roten till tallen du ser är den sista delen av trädet som skyddar sig från att ruttna i jorden. Under lång tid med as...

 1 mar - 29 jul 2023

Ramhuset, Falun

Mer Gallerier/Museer i närheten