CM LUNDBERG

Fieldnotes from an unnamed continent

Utställningen är avslutad! 21 januari 2023 - 25 februari 2023

CM LUNDBERG

 12 januari 2023

Ingen kan påstå att en människas egen upplevelse är fel. Kanske, och högst sannolikt, finns det flera parallella verkligheter som vi alla på ett eller annat sätt är del av. För konstnären C.M. Lundberg är detta något alldeles påtagligt. Hans måleri på kartong och pannå vittnar om möten och upplevelser i vardagen. Utsikten från ett fönster, ett möte med en för konstnären okänd person på en gata, vars färg på jackan väckte konstnärens iver att måla motivet. Men här finns också minnen och återblickar.

För konstnären är sanning och uppriktighet en ledstjärna. Måleriet är på riktigt och det vittnar det direkta anslag på underlaget om.

Konstnären CM Lundberg söker genom måleriet att det svarar mot en upplevelse som är hans egen, och det ska gestalta upplevelsen så sanningsenligt som möjligt. Konsten är på fullt allvar.

År 2020 mottog CM Lundberg Konstakademiens utställningsstipendium ur Folke Hellström Linds fond. Stipendiet omfattar en utställning vid Konstakademien, medel för att genomföra utställningen samt en utställningskatalog.

 

CM Lundberg "Åke Göransson (Jätturn)" 2020. Gouache på pannå, 25x18 cm

 

Hitta hit

Fler utställningar på Konstakademien

Fler utställningar

Fler Gallerier/Museer i närheten