Höstutställning – Harry Moberg


7 oktober 2023 - 28 januari 2024

Höstutställning – Harry Moberg

Under hösten och vintern visar Kristinehamns konstmuseum verk av kristinehamnskonstnären Harry Moberg (1927-2018). Den retrospektiva utställningen visar en stor blandning av målningar och skulpturer där besökarna får följa Harry Mobergs konstnärliga utveckling.

Kristinehamnskonstnären Harry Moberg studerade croquisteckning på Académie Grand Chaumiere i Paris och återvände med avbrott till Frankrike åren 1947 – 49. En av hans återkommande motiv är landskapet Provence i ett säreget ljus och en drömsk färgskala. Landskap är ett dominerande motiv för Harry Moberg, ofta befolkat av en ensam liten gestalt. I flera av sina verk bearbetar han teman som längtan och återkomst. Han har bland annat skildrat Odysseus färder till havs och hur hustrun Penelope väntar i land tillsammans med sonen Telemakos. Motivet präglas av just de stämningar som ofta förekommer i Mobergs konst. Harry Moberg gjorde även skulpturer som blev uppmärksammade. Flera av hans långsmala figurer är påverkade av Giacommetti.

Service

  • Kafé
  • Hiss och ramper
  • Restaurang

Hitta hit

Fler utställningar på Kristinehamns Konstmuseum

Fler utställningar

Fler Gallerier/Museer i närheten