Höstutställning – Harry Moberg


7 oktober - 28 januari 2024

Höstutställning – Harry Moberg

Kristinehamnskonstnären Harry Moberg studerade croquisteckning på Académie Grand Chaumiere i Paris och återvände med avbrott till Frankrike åren 1947 – 49. En av hans återkommande motiv är landskapet Provence i ett säreget ljus och en drömsk färgskala. Landskap är ett dominerande motiv för Harry Moberg, ofta befolkat av en ensam liten gestalt. I flera av sina verk bearbetar han teman som längtan och återkomst. Han har bland annat skildrat Odysseus färder till havs och hur hustrun Penelope väntar i land tillsammans med sonen Telemakos. Motivet präglas av just de stämningar som ofta förekommer i Mobergs konst. Harry Moberg gjorde även skulpturer som blev uppmärksammade. Flera av hans långsmala figurer är påverkade av Giacommetti.

Hitta hit

Fler utställningar på Kristinehamns Konstmuseum

Fler utställningar

GAURI GILL

Stor utställning med över 200 verk av den indiske fotografen Gauri Gill som långt borta från Indiens stadskärnor har...

 26 jan - 10 apr 2023

LOUISIANA MUSEUM..., Humlebæk

Daniel Nilsson

Årets Lars Tunbjörkpristagare

Juryns motivering: "Daniel Nilsson såg hur gränsen mellan arbetsliv och privatliv försvann och fångade tonsäkert hu...

 11 nov - 26 feb 2023

Borås Konstmuseum, Borås

Mer Gallerier/Museer i närheten