ÅSA SÖDERGREN

"Habitat"

"Habitat"
Utställningen är avslutad! 11 november 2023 - 26 november 2023

ÅSA SÖDERGREN

 24 oktober 2023

Målningar, collage och tredimensionella objekt

Vi hälsar konstnären Åsa Södergren välkommen tillbaka till oss och denna gång med en separatutställning. Hon kommer i sin utställning ”Habitat” att bjuda på måleri, collage och tredimensionella objekt.

Välkomna på Vernissage lördag den 11 nov kl 12-16

Vernissagedagen kl 12.30 och 14.30 berättar Åsa Södergren om sitt konstnärskap.

Utställningen visas t.o.m. den 26 november 2023.

”Jag gav mig själv ett helt år för att dyka ner i färgen. Jag hade nått vägs ände i mitt måleri och behövde göra en omstart. Från det figurativa tog jag mig in i det abstrakta, och rotade runt.
Så svårt det var! Och givande!
Och det är från den processen som mitt nuvarande arbete kommer. Jag hittade ett språk och en tematik som berör mig, eller snarare finns där, innerst inne. Det kan ta sig i olika uttryck, både föreställande och nonfigurativt, i olika tekniker och material och både två- och tredimensionellt.
Det är både en njutning och ett tvång att vara där/här, men framför allt är det en upptäcktsresa. Som ett tryffelsvin bökar och rotar jag, likt en geolog knackar jag stenar och gräver mig ned. Jag vaskar guld, och hittar berättelser.” 


Åsa Södergren, Min gata, olja och collage på plexi, 52x27cm

 

Hitta hit

Fler utställningar på River City Gallery

Fler utställningar

Martin Gustafsson

Minotaurens öga

 18 nov - 7 jan 2024

Ronneby Konsthall, Ronneby

GRETA GARBO

Utställningen om Greta Garbo är den hittills största i Sverige, med originalbilder och memorabilia från Gretas liv sa...

 8 jul - 17 dec 2023

Vida Museum & Kon..., Borgholm

Fler Gallerier/Museer i närheten