Hanna Herngren

Utställning på charmiga Norinderska gården, Kungsgatan 19, Alingsås

Utställning på charmiga Norinderska gården, Kungsgatan 19, Alingsås
Utställningen är avslutad! 16 november 2023 - 25 november 2023

Hanna Herngren

 10 november 2023

Hanna Herngrens magiska utställning är ett värmande inslag i höstmörkret. Hennes motiv inspireras mycket av naturen på gräsrotsnivå och betraktaren får en känsla av att ha stigit in i Tummelisas förtrollade värld.

Hanna Herngren Jag bor vid sjön Mjörn med man och barn en stor svart katt, ett gäng höns med tantnamn och en kanin. . Förutom måleri så jobbar jag som florist i samhällets blomsterbutik. Intresserade mig tidigt för djur och natur och det har alltid varit min främsta inspirationskälla. Jag gillar att studera jordlöparens metallglänsande prickar när den tar skydd under guldgula höstlöv, se en abborre hoppa efter skräddaren som hastar fram över sjöns stilla yta, eller den tjocka knalliga gröna macaonifjärilslarvens outtröttliga tuggande på kvannens blad. Små händelser fulla av färg och magi, som att kliva in i en annan värld. Tänk att få vara Tummelisa och kliva in i dessa världar för en liten stund, så vill jag att det ska kännas att betrakta mina verk. Jag hoppas jag inspirera till att stanna upp en stund, smutsa ner händer och knän , andas in luft full av naturens dofter och kanska upptäcka ett eget litet favoritktyp. Jag målar främst i akryl och akvarellpennor men även i tusch och markers och jag gillar att blanda olika tekniker. Jobbar även skulpturalt i textil, metall och pappier maché. Jag har studerat på följande utbildningar • schillerska gymnasiets bildlinje •Mullsjö folkhögskolas estetlinje •KV konstskola

Hitta hit

Fler utställningar på Jennys ateljé och Galleri Moods

Fler utställningar

Fler Gallerier/Museer i närheten