LEIF ROBERTSSON

"LIVET, SOM DET SER UT"

"LIVET, SOM DET SER UT"
18 november 2023 - 6 december 2023

LEIF ROBERTSSON

 21 november 2023

Vår omvärld förefaller ofta kaotisk. Intrycken haglar över oss, visuellt och verbalt. Ett paraply eller annat skydd ges inte. Ett sätt att utforska och lära sig om omvärlden kan vara att skriva ner eller avbilda något lite av det vi möter.

– Information är inte alltid att lita på. ”Låt ingen lura dig, se efter själv!” som Berthold Brecht skrev i dikten Lärandets lov. Det som berör mest måste inte vara de stora världshändelserna utan kan lika gärna vara en liten skylt, en människa vi ser passera eller en struktur vi inte känner igen. En konstnär kan vara den som vill röra om i en skenbar ordning för att tydliggöra underliggande strukturer. Vi befinner oss mitt i allt det som hela tiden pågår. Vi bidrar till kaos och det är där kreativitet föds.

Leif Robertsson är målare och grafiker från Norsesund i Alingsås kommun. Bildkonstnär sen 35 år tillbaka och arbetar med ett tema som han kallar ”Livet, som det ser ut”

Hitta hit

Fler utställningar på Grafik i Väst

Fler utställningar

Tillsammans

Upptäck, lek och lär för hela familjen

 1 jan - 20 jan 2030

Världskulturmuseet, Göteborg

Fler Gallerier/Museer i närheten