YLVA CARLGREN

Accelerating Frame

Accelerating Frame
18 november 2023 - 13 januari 2024

YLVA CARLGREN

 13 november 2023

Ylva Carlgrens måleri undersöker det fattbaras gränser.

Det tillåter oss att för ett ögonblick tappa balansen i vårt vana sökande efter bekanta former och givna tolkningar. Innan vi funnit den igen har vi kanske hunnit minnas något av tiden före det att varje ting fick en bestämd innebörd. Kanske får vi också en aning om vad det är att låta det vi lärt oss att känna igen återgå till samma konturlösa tillstånd. Blicken öppnas och ljuset strömmar in – den sluts och vi omges av mörker. / Andreas Keller

Ylva Carlgren, f. 1984 i Luleå, bosatt och verksam i Stockholm. Masterexamen från Konsthögskolan Valand i Göteborg 2012. Ylva Carlgren mottog Konstakademiens utställningsstipendium ur Folke Hellström-Linds fond 2021. Stipendiet omfattar en utställning vid Konstakademien, medel för att genomföra utställningen samt en utställningskatalog.


Ylva Carlgren i sin ateljé. Foto: Ylva Carlgren

Hitta hit

Fler utställningar på Konstakademien

Fler utställningar

ERIC CUNG

– LOST IN (M)ORBITAL THOUGHTS

 28 sep - 21 jan 2024

Abecita Popkonst..., Borås

Dokfotosalong 2023

Osynligt arbete

Varje människas liv är värt att berätta om. Dokfotosalongen är en plats för just detta. I dokfotosalongen möter du...

 23 sep - 14 jan 2024

Arbetets museum, Norrköping

Fler Gallerier/Museer i närheten