Circumambulations av Kajfes

Arijana Kajfes

Arijana Kajfes
25 juni - 3 september 2023

Circumambulations av Kajfes

Under utställningsåret 2023 på Kivik Art Centre kommer konstnären Arijana Kajfes uppföra verket Circumambulations på en plats som ligger strax väster om Chipperfield/Gormelys torn och strax söder om Wingårdhs trappa. Detta verk blir permanent på platsen.

Circumambulations är ett performativt verk där konstnären Arijana Kajfes har bjudit in en grupp medverkande som under en dryg månad kommer att utföra en kontinuerlig cirkulär akt för att ‘ringla’ upp en stor jord dom.

Verket utgår från många års arbete med att utveckla en process som kan fungera som en gemensam rörelse på ett större socialt plan, i strävan om att mötas bortom diskursiva, kulturspecifika konstruktioner.

Jorddomen är en byggteknik som utvecklats av arkitekten Nader Khalili och Arijana Kajfes använder tekniken som en grundläggande process där ringlandet av råmaterialet jord blir en kollektiv akt. Cirkelrörelsen har ofta återkommit i hennes tidigare arbeten och nu vill hon se vad som uppstår när en grupp rör sig över tid i en delad cirkulär rörelse och därigenom skapar en ny kropp.

Hitta hit

Fler utställningar på Kivik Art Centre

Fler utställningar

Trädgården – konst och natur under sex sekler Se hur...

Under hela 2023 visar Nationalmuseum Trädgården, en utställning som visar hur trädgården skildrats i konsten. Du får...

 23 feb - 7 jan 2024

Nationalmuseum, Stockholm

Mer Gallerier/Museer i närheten