Fotoutställningen 'Carl XVI Gustaf – 50 år för Sverige'


9 februari 2023 - 31 december 2023

Fotoutställningen 'Carl XVI Gustaf – 50 år för Sverige'

 02 februari 2023

Som en del av firandet av H.M. Konungens 50-årsjubileum på tronen, visas fotoutställningen 'Carl XVI Gustaf – 50 år för Sverige'. Fotoutställningen uppmärksammar de 50 år som Kungen har verkat för Sverige som statschef.

Utställningen visar officiella porträtt blandat med ögonblicksbilder från de många uppdrag och engagemang som Kungen har. Liksom Kungens valspråk, ”För Sverige – i tiden”, tecknar fotografierna även Sverige under fem decennier. Bilderna speglar den kontinuitet som Kungen utgör i sin roll som den längst regerande monarken i Sveriges historia. Fotoutställningen ses digitalt på www.kungligaslotten.se/utställningar 9 feb-dec 2023. Fotoutställningen kommer även att visas utomhus på Slottsbacken utanför Kungliga slottet perioden juni–september 2023.

Hitta hit

Fler utställningar på Kungliga Slottet

Fler utställningar

Beauty and the Unexpected. Modernt och samtida ameri...

Upplev en utställning med amerikanskt konsthantverk, från 1950-talet till idag: allt från smyckekonst till stolar, vä...

 30 mar - 21 jan 2024

Nationalmuseum, Stockholm

Fler Gallerier/Museer i närheten