Från våra penslar

En odyssé

Utställningen är avslutad! 22 april 2023 - 23 juni 2023

Från våra penslar

 19 april 2023

I Galleri B, Tomelilla, hänger ett fyrtiotal verk av konstnärerna Håkan och Lisbeth Bremberg. Det är oljemålningar av Håkan och akvareller av Lisbeth.

Tavlorna ger en atmosfär som får besökaren att förhoppningsvis glömma annat och i stället i sitt inre återuppleva gamla eller bilda nya händelser eller miljöer av det som visas.

Lisbeth har producerat akvareller i över trettio år och hennes stil är spontan och drömsk, vilket uppskattas av många. Hon vill inte tveka och ändra sig utan det skall vara en stundens ingivelse och ge ett resultat utan väntan.

Håkan har också målat i många, många år. I hans fall är det oljemåleriet som passar hans sätt att måla. Han har ändrat sitt uttryckssätt kontinuerligt eftersom han låter motivet och/eller känslan bestämma stilen. Detta ger en omväxlande upplevelse för betraktaren.

Denna utställning är alltså varierande. Båda konstnärerna har en flerårig utbildning bakom sig. Välkommen att besöka ett trivsamt, omfattande och annorlunda galleri på vackra Österlen. Vi väntar på ditt telefonsamtal eller e-brev så att vi kan komma överens om en tid för ditt/ert besök i galleriet. Detta gör vi mer än gärna.

På galleriets fasad.

Hjärtligt välkommen!

Fri entré.

OBS! Trappa.

Hitta hit

Fler utställningar på Bremberg Art

Fler utställningar

Harriet Backer

Möt en pionjär inom norsk sekelskifteskonst.

 22 feb - 18 aug 2024

Nationalmuseum, Stockholm

Fler Gallerier/Museer i närheten