Sommaröppet i galleri Fågelform


Utställningen är avslutad! 5 juli 2023 - 27 augusti 2023

Sommaröppet i galleri Fågelform

Öppet tisdag - söndag kl.10-17

Galleri Fågelform Galleri fågelform ligger utmed väg 136:an i byn Kastlösa på södra Öland och är ett galleri utöver det vanliga. Det är konstnären Adam Hedin vi har landat hos. Adam flyttade till Kastlösa 2003 och året därpå startade han upp sitt eget galleri i den intilliggande byggnaden som tidigare tjänat som både slakteri och bageri. Namnet på galleriet var givet, Galleri Fågelform, som också skvallrar om fågelformens ständiga närvaro. När du kliver in möts du av ett kraftfullt måleri och ögonen letat sig vidare över takbjälkar, upphängda installationer och inmurade skulpturer. Galleriet i sin stilfullhet är allt annat än slätstruket och välkammat. I målningarna förekommer oftast autentiska svenskhäckande arter mot mångfärgade variationsrika bakgrunder. Både abstrakta och transparanta lager, och dess former flyter in i varandra på spännande sätt. Adam berättar: - Som konstnär är ögat ständigt sökande efter form och volym, linjer som fångar upp en rörelse, som övergår i måleri, grafik och skulptur. Jag strävar inte efter detaljerna i måleriet, är mer nyfiken på mötet med själva färgen. Skulpturerna tar en mer lekfull gestaltning som både kan vara rå och fantasifull i sina uttryck. Känslor och upplevelser blir till måleri medan ord och meningar blir till skulptur.

Hitta hit

Fler utställningar på Galleri Fågelform - Adam Hedin

Fler utställningar

Rizoma galleri c/o Konstmuseet

Rizoma flyttar in!

Rizoma är ett konstnärsdrivet galleri och kreativ mötesplats i Falköping.

 21 sep - 19 nov 2023

Konstmuseet i Skövde, Skövde

Aron Agélii, John Alberts, Hanna Zelleke Collin

Tre unga konstnärer som arbetar i Stockholm, alla har fått olika stipendier och blivit belönade med fina priser för s...

 9 sep - 30 sep 2023

Galleri Arnstedt..., Östra Karup

Fler Gallerier/Museer i närheten