Dokfotosalong 2023

Osynligt arbete

Osynligt arbete
23 september 2023 - 14 januari 2024

Dokfotosalong 2023

 22 maj 2023

Varje människas liv är värt att berätta om. Dokfotosalongen är en plats för just detta. I dokfotosalongen möter du bildberättelser av fotografer från hela Sverige. Alla över 18 år kan söka till salongen – professionella och studenter såväl som amatörfotografer. Salongen är jurybedömd och bilderna är anonymiserade för juryn vid urvalstillfället.

Årets tema för salongen är ”Osynligt arbete”. Temat har som vanligt valts ut bland förslag från museibesökarna. TRE VINNARE KORAS Under utställningens visningsperiod utses tre vinnare som erhåller stipendium om 5 000 kronor vardera utifrån tre kategorier: Juryns pris för bästa bild, Juryns pris för bästa bild utifrån temat och Publikens pris för bästa bild. ÅRETS JURY Anette Nantell, fotograf, vinnare av Arbetets museums Dokumentärfotopris 2022 Petter Engman, fotograf, Västerbottens museum Johanna Haverlind, utställningschef och juryns ordförande, Arbetets museum Utställningen Dokfotosalong 2023 visas på Arbetets museum 23 september 2023–14 januari 2024.

Service

  • Kafé
  • Restaurang

Hitta hit

Fler utställningar på Arbetets museum

Fler utställningar

Stina Wirsén

Bilderbokskonst

”Bilderböcker för barn är böcker för alla – det finns ingen övre åldersgräns. Det gör bilderboks¬konsten mer komplex,...

 30 sep - 31 mar 2024

Åbergs Museum, Bålsta

KARLHEINZ SAUER

Ädelsmeden

Under Karlheinz utställningstid på VIDA kommer vi fira hans 80års dag med en ny retrospektiv utställning och visa en...

 8 jul - 17 dec 2023

Vida Museum & Kon..., Borgholm

Fler Gallerier/Museer i närheten