Lisa Larson


22 april 2023 - 7 april 2024

Lisa Larson

 04 maj 2023

Lisa Larson har under sin sju decennier långa karriär blivit en av Sveriges mest älskade och internationellt uppmärksammade keramiker. Humoristiska djur, känsligt utförda barnporträtt och kraftfulla kvinnogestalter tillhör hennes återkommande motiv. Hon har också formgivit bruksföremål och haft en omfattande produktion av unika keramiska verk. När Lisa Larson själv talar om sitt arbete lyfter hon gärna relationen till leran och hur hon finner ny inspiration så fort hon får den i händerna. Hon har ofta experimenterat med olika sätt att forma och dekorera – till exempel genom att låta drejade former bli skulpturer eller rista in expressiva mönster i den mjuka ytan. Denna utställning presenterar Lisa Larsons konstnärskap i hela sin bredd, från hennes välkända serietillverkade objekt till skisser, prototyper och unika alster. Keramiken står i centrum, men här visas även föremål i porslin, trä, glas och brons. Dessutom innehåller utställningen verk av konstnärskollegor som Lisa Larson stått nära, samt folkkonst hon samlat som inspiration under resor världen över. Utställningen är skapad av Rian designmuseum i samarbete med Vandalorum, med scenografi av TAF Studio. TACK TILL Långivarna Tore G Wärenstams stiftelse Barbro Osher Pro Suecia Foundation Eriwood Mother Sweden Kulturrådet Region Jönköpings län Värnamo kommun Vandalorums Partners: familjerna Hamrin, Liljedahl, Svenstig

Hitta hit

Fler utställningar på Vandalorum

Fler utställningar

Ruben Wätte - Läget då?

Hur mår vi egentligen?

Hur vi människor mår är djupt förenat med rådande tillstånd i samhället och världen. Fysiska, psykiska eller själslig...

 19 okt - 17 mar 2024

Konstmuseet i Skövde, Skövde

Fler Gallerier/Museer i närheten