Nathalie Djurberg & Hans Berg




Only for the Wicked

Utställningen är avslutad! 10 juni 2023 - 5 november 2023

Nathalie Djurberg & Hans Berg

 09 maj 2023

Nathalie Djurberg & Hans Bergs stora utställning, "Only for the Wicked", utspelar sig i underjorden och leder in i en miljö med ringlande gruvgångar och bergrum. Via storskaliga installationer, skulpturer, videoverk och mäktig musik förflyttas besökaren till en gömd skattkammare och en pågående vindlande skattjakt.

Djurberg & Berg är mästare på att skapa olika stämningar och dubbelbottnade situationer, där en förflyttas mellan olika känslor och tillstånd och där det som bevittnas skruvas till och konstant får omförhandlas.

Vi leds genom mörka intima passager, där konstverken regelbundet framträder ur dunklet som dyrbara klenoder.

Det sker såväl via de många lagren i den pågående berättelsen, som med den ytterst påtagliga musiken. Med humor och svärta gestaltas komplexa beteendemönster och ofta pågår lekfulla situationer där njutning plötsligt övergår i avsky och där gränser konstant förflyttas och passeras. Tematiskt lyfter verken i utställningen på olika sätt hur girighet och sökandet efter rikedom, framgång och makt förändrar individen på djupet och driver en att konstant söka efter mer i en svårbruten giftig spiral. Verken reflekterar även farorna med överkonsumtion och utarmning av kollektiva globala resurser och vad det medför i ett större perspektiv.

I utställningen kommer det vara världspremiär för flera nyproducerade verk, den leranimerade videoinstallationen "Only for the Wicked", som innehåller sju olika filmer och även givit titel åt hela utställningen, de tre förgyllda skulpturerna "Portrait of a Wicked, 1, 2 & 3" och installationen "The Stone Garden".

Hitta hit

Fler utställningar på Borås Konstmuseum

Fler utställningar

Lloyd Tabing

Wonder, Wander and Recall

Vernissage / opening April 6, 12.00-15.00

 6 apr - 2 maj 2024

Hägernäs Strands..., Täby

Kevin Chang

Gig – personen bakom appen

"Jag tror inte att man tänker så mycket på att det är en person bakom appen liksom.”

 4 dec - 1 jan 2025

Arbetets museum, Norrköping

Fler Gallerier/Museer i närheten