Moulding Nature

Discursive Struggles Over the Environment

Discursive Struggles Over the Environment
Utställningen är avslutad! 26 augusti 2023 - 26 november 2023

Moulding Nature

 29 juni 2023

Moulding Nature väcker frågor om vad som formar vår bild av naturen. I videoverk, collage, foto och installation åskådliggörs hur olika diskurser* påverkar hur vi ser på naturen och människans roll i denna.

Moulding Nature visar verk av konstnärer som belyser vår syn på naturen och människans roll i denna.

Utställningen innehåller videoverk, collage, foto och installation och tar upp olika aspekter av en till synes ouppnåelig balans mellan människa och natur. Här finns verk om symbios mellan människa och djur, om sår i ett postkolonialt landskap, om försök att ge röst åt naturen och naturvårdens komplexitet med mera.

Utställningen är en del av ett projekt om miljökommunikation där forskare kartlagt röster, positioner och ideologier som kan knytas till diskussionen om natur och miljö.

Medverkande: Curatorer: Nico Carpentier, Daniel Urey och Emilia Rosenqvist Formgivare: Irene Straccuzzi Medverkande konstnärer: Katrīna Neiburga, Hanna Ljungh, Maja Smrekar, Soraya Poulin, Paula von Seth, Tessa Joosse Övriga medverkande: Inger-Helene Gråik, Christina Åhren, Annica Kvint, Anders Kling, Karin Kjellson, Torun Hammar, Samuel Michaelsson, Alexandra Björnström, Anton Ståhl, David Garcia, Elin Markstedt, Emil Tjännström, Fredrik Tåg, Joakim Karlsson, Mattis Skogsskir, Niklas Fjellborg, Niklas Viklund, Pernilla Renfors, Theres Karlsson, Ulrica Rahula, Ali Minanto, Lena Ylipää, Viktoria Birgersson, Katarina Brunnström, Gabrielle, Fredrik Emilsson, Manuel Vason, Borut Peterlin, Hana Jošić, Anže Sekelj, Borut Peterlin, Ada, Baxus och Afra

Hitta hit

Fler utställningar på Färgfabriken

Fler utställningar

Den oersättliga människan

The Irreplaceable Human – Conditions of Creativity in the Age of AI

 23 nov - 1 apr 2024

LOUISIANA MUSEUM..., Humlebæk

Fler Gallerier/Museer i närheten