Mats Alfredsson

presenterar – Gabi Ben Avraham

19 maj - 2 oktober 2022

Mats Alfredsson

Mats Alfredsson

presenterar – Gabi Ben Avraham
19 maj - 2 oktober 2022

“Gatan är inte som en studio. Ibland står jag och väntar på att saker och ting ska närma sig – en cyklist, en dansare, ett barn – som sedan går förbi. Streetfoto är mitt favoritperspektiv när jag betraktar världen.

Min kamera har blivit en väsentlig del av mig själv och jag kan inte se mig vara utan den. Vart jag än går tar jag den med mig och tänker att ”idag är kanske den dag jag har tur och får ta mitt livs bästa bild”. Jag ser mig konstant omkring, genom kameralinsen, och söker det avgörande ögonblicket som aldrig kommer igen – om jag inte fångar det. När jag trycker ner knappen försöker jag att skapa mening, återupprätta ordningen i kompositionens kaos, berätta om och rama in ett ibland surrealistiskt ögonblick. Bildens olika komponenter talar till varandra i en speciell dialog som rör färg, form och ljus. Att fånga det flyende, speciella ögonblicket som ändrar allt och att göra det ögonblicket evigt – det är mitt mål.”

Gabi Ben Avrahams utställning “The street is not a studio” visas i konceptet “Room for street signed Mats Alfredsson”. Konceptet är en permanent del på Abecita Popkonst & Foto som visar streetfotografer – nationella och internationella – inbjudna av streetfotografen Mats Alfredsson. Gabi själv har fotograferat i många år och är en internationellt erkänd och uppskattad streetfotograf med ett unikt utryck.

Hitta hit

Fler utställningar på Abecita Popkonst & Foto

Fler utställningar

The Return of Finsta

"Det fina med Finsta är att han fixar att röra sig mellan gatukonstens opolerade subkultur och en inbjudande lekfullh...

 7 apr - 11 sep 2022

Skissernas Museum, Lund

Behjat Omer Abdulla

What if Life is Black and White

What if Life is Black and White är Behjat Omer Abdullas andra separatutställning i Sverige. I utställningen visas ver...

 11 jun - 11 sep 2022

Borås Konstmuseum, Borås

Jennie McMillen

Sadelmakarlängans galleri

Från 29 oktober-20 november möter vi textilkonstnären Jennie McMillen, bosatt och verksam i Uppsala där hon arbetar m...

 29 okt - 20 nov 2022

KP:s Keramik och..., Österbybruk

The New Black Vanguard

Fotografi mellan Konst och Mode

Möt The New Black Vanguard – en global rörelse av bildskapare som välter omkull etablerade representationsmodeller oc...

 20 maj - 2 okt 2022

Fotografiska Stoc..., Stockholm

Mer Gallerier/Museer i närheten