Dorina och Christer

Dorina Mocan och Christer Lönngren, Jubileumsutställning

19 november - 11 december 2022

Dorina och Christer

Dorina och Christer

Dorina Mocan och Christer Lönngren, Jubileumsutställning
19 november - 11 december 2022

I år är det 25 år sedan Dorina och Christer för första gången ställde ut tillsammans och det var i Väsby Konsthall! Måleri och skulptur.

Dorina Mocan kom till Sverige och Upplands Väsby hösten 1981 med en resväska på 17 kg i ena handen och sin lille son i den andra. Det fanns också många drömmar och en yrkesutbildning i bagaget. Allteftersom tiden gått och resan fortsatt har förutsättningarna blivit större och vyerna vidgade. "Mina reseintryck finns lagrade i mina bilder som bär spår av mina möten och periodiska arbetsvistelser, tidigare i det gotländska landskapet och numera i det helt annorlunda men lika spännande bergslagslandskapet. Nu, drygt 40 år efter min ankomst, tänker jag packa upp min väska och se vad som finns inuti… Christer Lönngren, min medresenär, har sin egen välfyllda och tunga väska att öppna. Det har blivit en hel del stenskulpturer under åren och en del gemensamma verk och samarbeten sedan våra vägar korsades. Då gjorde vi vår första gemensamma utställning för exakt 25 år sedan, just i Väsby Konsthall!" Välkommen med på Christers och Dorinas resa i jubileumsutställningen!

Hitta hit

Fler utställningar på Väsby Konsthall

Fler utställningar

The New Black Vanguard

Fotografi mellan Konst och Mode

Möt The New Black Vanguard – en global rörelse av bildskapare som välter omkull etablerade representationsmodeller oc...

 20 maj - 2 okt 2022

Fotografiska Stoc..., Stockholm

Sonja Hesslow

Fantasi. Vilsamhet. Dröm

Hon är född 1988 i Varberg, har sin studio i Stockholm och är utbildad fotograf i Danmark. Utställningen med Sonja H...

 14 sep - 14 okt 2022

Ramhuset, Falun

Mer Gallerier/Museer i närheten