Dorina och Christer

Dorina Mocan och Christer Lönngren, Jubileumsutställning

Utställningen är avslutad! 19 november 2022 - 11 december 2022

Dorina och Christer

 28 augusti 2022

I år är det 25 år sedan Dorina och Christer för första gången ställde ut tillsammans och det var i Väsby Konsthall! Måleri och skulptur.

Dorina Mocan kom till Sverige och Upplands Väsby hösten 1981 med en resväska på 17 kg i ena handen och sin lille son i den andra. Det fanns också många drömmar och en yrkesutbildning i bagaget. Allteftersom tiden gått och resan fortsatt har förutsättningarna blivit större och vyerna vidgade. "Mina reseintryck finns lagrade i mina bilder som bär spår av mina möten och periodiska arbetsvistelser, tidigare i det gotländska landskapet och numera i det helt annorlunda men lika spännande bergslagslandskapet.

Nu, drygt 40 år efter min ankomst, tänker jag packa upp min väska och se vad som finns inuti… Christer Lönngren, min medresenär, har sin egen välfyllda och tunga väska att öppna. Det har blivit en hel del stenskulpturer under åren och en del gemensamma verk och samarbeten sedan våra vägar korsades. Då gjorde vi vår första gemensamma utställning för exakt 25 år sedan, just i Väsby Konsthall!" Välkommen med på Christers och Dorinas resa i jubileumsutställningen!

Hitta hit

Fler utställningar på Väsby Konsthall

Fler utställningar

El Sur

– Narratives of Extraction

I vårens stora utställning på Färgfabriken gestaltar latinamerikanska konstnärer utvinningens brutala konsekvenser...

 13 apr - 16 jun 2024

Färgfabriken, Liljeholmen

Ida Perseon

 26 okt - 15 dec 2024

Pumphuset Konsthall, Landskrona

Fler Gallerier/Museer i närheten