Basically

Nikima Jagudajev

9 mars 2024 - 19 maj 2024

Basically

 01 februari 2024

Basically är ett pågående live-projekt av konstnären och koreografen Nikima Jagudajev där utställningen är en hybrid produktionsplats, residensstudio, skolgård; en kontext att öva och uppträda inom.

Jagudajev kallar sin samarbetsorienterade praktik för ”re-schooling” – en rekonstruktion av skolrasten och det kollektiva lärandet som kan uppstå i mellanrummen. ”Re-schooling” ser på sociala relationer som rumsliga relationer och hur vi kan samlas på meningsfulla och hänsynsfulla sätt.

Genom interaktiv koreografi, bjuds besökaren in att delta i ett förutsättningslöst spel. En grupp konstnärer formar spelplatsen med element som live-musik, mat, en mystisk kortlek kallad POWDER, designprocessen av kollektionen Arcane Clothing, orakel i stillebenform, icke-linjära koreografier som viker in sig i sig själva, och utrymme för oförutsedda händelser. I detta föränderliga universum ryms både allvar och lek. Verket styrs delvis av spelets formella regler men också av de subjektiva tolkningar som sker i interaktioner med och emellan de medverkande konstnärerna. I Basically är skapandet och omskapandet av miljön en del av spelet.

Du kommer och går som du vill, verket har ingen tydlig början eller slut.

Basically presenteras i samarbete med Dansens Hus.

Nikima Jagudajev är en koreograf från Österrike/Uzbekistan, född i USA och baserad i Bryssel. Jagudajevs arbete har bland annat presenterats på Bergen Kunsthall (Norge), WIELS (Bryssel), Shedhalle (Zürich), Kurimanzutto (Mexico City), The Whitney Museum of American Art samt MoMA PS1 (New York).

Service

  • Kafé
  • Hiss och ramper
  • Restaurang

Hitta hit

Fler utställningar på Accelerator

Fler utställningar

Vävland

Vävstugan är inte bara en plats där vävningen står i centrum utan också samtalet och gemenskapen som gör att olika mä...

 24 feb - 1 dec 2024

Virserums Konsthall, Virserum

Samtidigt i Värmland

Fotograf Lars Sjöqvist

I denna utställning får du möta människor fångade mitt i vardagen i ett omfattande dokumentärt bildmaterial som skapa...

 23 feb - 28 apr 2024

Värmlands Museum, Karlstad

Fler Gallerier/Museer i närheten