ANNA ISRAELSSON

Dagarna

4 maj 2024 - 19 maj 2024

ANNA ISRAELSSON

 22 april 2024

Välkomna att se utställningen med den mycket uppskattade och prisbelönta akvarellmålaren Anna Israelsson.

Vi är glada att få visa en separatutställning med Anna Israelsson, som tidigare deltagit i två av våra grupputställningar.

I utställningen “Dagarna” visar Anna bland annat sina dagliga akvareller. Det är ett projekt hon ägnat sig åt periodvis senaste åren, att måla en liten bild om dagen. Ibland är det blå himmel och ibland gråväder. En dag spelar en lerig grusväg huvudrollen, en annan dag står ett soligt kök i fokus.

“Hur jag väljer vad jag ska måla? Blicken fastnar på något bara. Det går av sig själv, jag funderar inte så mycket och det är just som det ska vara.”

Anna säger att projektet med de dagliga målningarna hjälper henne att få syn på tillvaron och att uppskatta den. Ett återkommande tema i Annas akvareller är skogen. Det är den riktiga skogen vi pratar om. Den som inte bara är underbar utan också mörk och ogästvänlig. Men Anna ser också ljuset, som hittar ner genom trädkronorna, och fångar det.

Anna är prisbelönt akvarellist. Hon fick Nordiska akvarellsällskapets Winsor and Newtons pris 2024. Hon ställde ut på Liljevalchs vårsalong 2023.

Vernissage lördag den 4 maj kl 12-16

Utställningen visas t.o.m. den 19 maj 2024.

Varmt välkomna!

Hitta hit

Fler utställningar på River City Gallery

Fler utställningar

Magasinet

En etnografisk skattkammare

Gå vilse bland fnöskpungar, apsaxar och giftpilar. Upptäck nya världar. Kanske blir penismusslan eller leopardmasken...

 1 jan - 1 jan 2030

Etnografiska museet, Stockholm

Fler Gallerier/Museer i närheten