GIRL CAVE

Fotoutställning - Vera Jörgensen

2 maj 2024 - 18 maj 2024

GIRL CAVE

 15 mars 2024

Varmt välkomna till öppningen av fotografen Vera Jörgensens debututställning "GIRL CAVE" hos WAY gallery Sthlm. Utforska gränserna mellan naivt utforskande och en självmedveten blick i denna unika korsning av konst.

Influerad av populärkultur, cinematisk estetik och fiktiva karaktärer utforskar Vera Jörgensen blick, femininitet och begär.

Genom att med symboliska attribut och suggestiv posering exponera sig själv framför kameran, skapar hon med sina subtila twister och underliggande humoristiska ton, en plats där det välbekanta blir absurt; för vidare sina egna ambivalenta känslor till betraktaren.

I "Girl Cave" återbesöker konstnären den utforskande fasen under sin uppväxt i 90- tidigt 00-tal. Likt en flicka mimandes framför spegeln är fotografierna tagna i konstnärens eget hem. Separerad från verkligheten i ett avskalat rum trycker hon av självutlösaren med bara en imaginär blick genom kameralinsen. Regisserar sin egen dröm. Som konstnären själv beskriver: "Jag staplar inte längre runt utklädd i min mammas klackar, storleken på mina fötter och mammas skor har minskat och höga klackar ger skavsår nu. Så fort jag kunde fylla en bh utan strumpor och välja min egen nyans till läpparna tappade smycken sin magi. Jag gick från att leka till att låtsas. Trots det är jag kvar i min tjej-grotta drömmer om Hollywood och bygger en fjärde vägg."

Vera Jörgensen (f.1994) är en Stockholmsbaserad konstnär, fotograf och performer.

Hitta hit

Fler utställningar på Way Gallery

Fler utställningar

Harriet Backer

Möt en pionjär inom norsk sekelskifteskonst.

 22 feb - 18 aug 2024

Nationalmuseum, Stockholm

Billingen året om – följ med på en resa genom årstid...

Fotoutställning av Claudia Mrosek Borén

Den 23/5 – 27/5 ställer Claudia Mrosek Borén ut fotografier i Galleri Lilla Huset. Utställningen heter ”Billingen åre...

 23 maj - 27 maj 2024

Galleri Lilla Huset, Skövde

Dokfotosalong 2024: Tidsresor

Varje människas liv är värt att berätta om. Dokfotosalongen är en plats för just detta – en arena för bildberättelser...

 28 sep - 12 jan 2025

Arbetets museum, Norrköping

Fler Gallerier/Museer i närheten