Röhsskas konsthant­verksdagar 2024

2 maj 2024 - 5 maj 2024

Röhsskas konsthant­verksdagar 2024

 26 mars 2024

Under fyra dagar hyllar vi den bredd och mångfald som ryms inom det svenska konsthantverket, och tittar särskilt på mötet mellan konsthantverk och det offentliga.

Årets konsthantverksdagar på Röhsska pågår parallellt och i samarbete med, Konsthantverkscentrums Craft Days. Detta firar vi lite extra i form av en gemensam utställning och invigning på Röhsska museet!

Under fyra dagar med publika samtal, vernissager, presentationer, tillfälliga utställningar, guidad visning och skapande workshops vill vi visa på bredden i svenskt konsthantverk och bjuda in besökare att inspireras och själva skapa något i vår öppna studio.

Vi aktiverar den pågående utställningen Låt  hundra blommor blomma – genom en guidad visning, ett konstnärsamtal och en utställning med parafraser från studenter på HDK-Valand. Under en halvdag fördjupar vi oss i temat konst i det offentliga och tittar närmare på hur konsthantverk varit och är en vital del i utformningen av våra gemensamma livsmiljöer. Välkomna att botanisera i Konsthantverksdagarnas program! Röhsskas konsthantverksdagar är ett återkommande programkoncept där fokus sätts på aktuella frågor inom konsthantverk, såväl nationellt som internationellt.

Röhsskas konsthantverksdagar 2024 pågår 2-5 maj.

Biennalen Craft Days går av stapeln 2-5 maj 2024 och arrangeras med syfte att lyfta, stärka och synliggöra konsthantverksfältet i Västra Götalandsregionen. Mer information finns här.

Konsthantverksdagarna arrangeras i samarbete med Konsthantverkscentrum, som är den enda renodlade yrkesorganisationen för professionellt verksamma konsthantverkare och slöjdare i Sverige.
Vill du veta mer så klicka här. 

Träskulpturen Svepa av Erik Thulén

Service

  • Kafé

Hitta hit

Fler utställningar på Röhsska museet

Fler utställningar

Kevin Chang

Gig – personen bakom appen

"Jag tror inte att man tänker så mycket på att det är en person bakom appen liksom.”

 4 dec - 1 jan 2025

Arbetets museum, Norrköping

Fler Gallerier/Museer i närheten