Göteborg Konstförening

Göteborg Konstförening


Göteborgs Konstförening är en ideell förening med två verksamhetsgrenar, den ena är galleriverksamhet med fokus på samtidskonst och den andra är programverksamhet som omfattar konstresor, konstsamtal och föreläsningar, besök i ateljéer, konsthallar mm.

Syftet handlar ytterst om att utveckla medborgares syn och förståelse av konst och konstupplevelser, vilket föreningen gör på olika sätt via de två benens olika nischer. I utställningsutbudet eftersöker vi såväl estetisk som hantverksmässig kvalitet. Vi söker konsten som väcker tankar och reflektion. Vi söker också en variation av unga konstnärer eller konstnärer med ovanligt eller nyskapande uttryck i varierade åldrar, kön, eller etnicitet.

Föreningen har funnits sedan 1854 och är en av Sveriges äldsta nu verksamma konstföreningar. Föreningen har grundat och drivit verksamheter som Valands konstskola och Konsthallen i Göteborg, och har således varit en motor i konstlivet under många år.

Hitta hit

Aktuella utställningar

Carl Johan De Geer

- ÄLG

För första gången sedan 1993 visas Carl Johan De Geer i en separatutställning i Göteborg. Nu har vi har glädjen att pre…

 17 aug - 8 sep 2024

Göteborg Konstför..., Göteborg