Är NFT:er en fluga? – försäljningen halverats

Att köpa och äga digitala bilder och har varit en stor snackis och hajpen skapade nästans en hysteri som fick priserna att rusa i höjde. Men nu verkar det har vänt. Var det det en fluga?


Spara som favorit

NFT, NFT...överallt har vi kunnat läsa och höra om NFT. De flesta förstår fortfarande inte exakt hur denna digitala konstform fungerar, men NFT ska vara ett sorts ägarbevis på en digital bild och därigenom kunna köpas och säljas på konstmarknaden. Ämnet har varit det hetaste som konstmarknaden sett på många år och auktionshus världen över har hakat på denna trend och auktionerat ut digitala bilder till svindlande priser. I USA har det exempelvis sålts bilder på tecknade apor i en serie som går under namnet Bored Ape Yacht Club till en summa som överstiger 9 797 825 000 kronor…ja, det är en astronomisk summa. Företaget bakom har skapat och sålt hundratals tecknade bilder på apor som gått för summor upp till 34 miljoner styck!

Men nu har kryptovalutorna rasat i värde och intresset för NFT likaså. Värderingen av NFT förefaller hänga ihop med kryptovalutors värdering. Detta har gjort att köpsuget på NFT’er har falnat. I alla fall för tillfället. Frågan om allt var en fluga och värderingarna kommer vara noll vet ingen i dagsläget.