Nu tvingas chefen för British Museum i London att avgå.
Är det på grund av stölderna på museet? Det hävdar källor bland de anställda till The Telegraph. Men uppgifterna tillbakavisas av museet vars talesperson säger att uppgifterna är "kategoriskt felaktiga".
Museichefen Hartwig Fischer offentliggjorde i juli att han sagt upp sig och att han lämnar museet 2024. I onsdags avslöjades det att museet avskedat en anställd efter att flera museiföremål rapporterats "saknade, stulna eller skadade". Det handlar om guldföremål, smycken och halvädelstenar, vissa så gamla som 3 000 år.
Enligt The Telegraphs källor visar en undersökning att en person i museiledningen informerades om stölderna redan i februari 2021. En källa till The Art Newspaper säger dock att Fischers beslut att lämna museet inte har något med detta att göra.
Den holländske konstdetektiven Arthur Brand, som byggt en karriär på att spåra upp stulna konstföremål, menar att stölder från museum – likt den på British Museum i London nyligen – är vardagsmat för alla världens muséer, säger han i en intervju med The Guardian.
– Det som uppdagats är bara toppen av ett isberg, säger Brand.
Konstdetektiven, Arthur Brand med en tavla av Picasso han återbördade.
The British museum har ca 80 000 föremål på display men över 8 miljoner fler i lagerlokaler.
De flesta stölder från museer sker av anställda och andra personer med tillgång till lagerlokalerna. Samlingarna som förvaras av museer är ofta så omfattande att de inte inventeras särskilt ofta, om någonsin. Det kan ta många år innan någon upptäcker att ett föremål saknas. Även om ett föremål saknas från dess egentliga arkiveringsplats så är det inte säkert att det är stulet. Många gånger är det brist i uppdateringen av utlån eller liknande som kan vara orsaken till att de saknas. Att fastställa stöld är därför mycket svårt.
Arthur Brand säger att det saknas föremål från alla museer över hela världen. Han berättar vidare att säkerheten är undermålig och bygger på ett förtroende, men oftast är det bara för personalen att plocka på sig ett föremål och promenera ut.
Konstölder är inte ett prioriterat område för polisen som har fullt upp med narkotikabrott, terrorism, mord etc. Av alla poliser i hela London är det endast två stycken som arbetar med konstbrott.
Det oftast först vid en försäljning hos ett auktionshus som stölderna uppdagas.
Läs mer: Tre personer fast för stöld av Mingvas >>