Samlingen

En av Sveriges största konstsamlingar

En av Sveriges största konstsamlingar
12 juni 2021 - 1 juli 2029

Samlingen

 09 december 2022

Malmö Konstmuseum har en av Sveriges största konstsamlingar med runt 40 000 objekt. Det är en unik kollektion, ägd malmöborna själva. I utställningen Samlingen visas ett konsthistoriskt tvärsnitt ända fram till 2000-talet.

I Samlingen kan vi följa hur måleri, grafik, skulptur, konsthantverk, möbler och textil förändras med tiden och med sin omvärld. Banbrytande uttryck och stilar växer fram, faller ur modet och återkommer i nya tappningar. Men Samlingen är inte bara en kronologisk utställning. Den visar att konsthistorien inte är en historia utan består av otaliga berättelser, nyanser och perspektiv – många av dem glömda eller gömda.

Malmö Konstmuseums samlingar har byggts upp av inköp och betydande donationer genom åren och utökas ständigt med aktuella nyförvärv, med särskilt fokus på nordisk samtidskonst. Precis som äldre tiders konst påverkades av sin samtid så påverkar vår tids idéer och strömningar nutidskonsten. Därför är samlingen i högsta grad levande och befinner sig lika mycket i historien som i nutiden. Samlingen är Malmöbornas egen konstskatt och utgör samtidigt ett nav av historier och berättelser som ständigt fylls på, omtolkas och förnyas.

Hitta hit

Fler utställningar på Malmö Konstmuseum

Fler utställningar

Magasinet

En etnografisk skattkammare

Gå vilse bland fnöskpungar, apsaxar och giftpilar. Upptäck nya världar. Kanske blir penismusslan eller leopardmasken...

 1 jan - 1 jan 2030

Etnografiska museet, Stockholm

MANDANA MOGHADDAM

/ KVINNA LIV FRIHET

 16 sep - 7 apr 2024

Bildmuseet i Umeå, Umeå

EDWARD JARVIS

Nostos

 18 nov - 13 jan 2024

Konstakademien, Stockholm

Basutställning

Från Konstmuseets samling

 8 sep - 31 dec 2023

Konstmuseet i Skövde, Skövde

Fler Gallerier/Museer i närheten