Samlingen

En av Sveriges största konstsamlingar

12 juni 2021 - 1 juli 2029

Samlingen

 09 december 2022

Malmö Konstmuseum har en av Sveriges största konstsamlingar med runt 40 000 objekt. Det är en unik kollektion, ägd malmöborna själva. I utställningen Samlingen visas ett konsthistoriskt tvärsnitt ända fram till 2000-talet.

I Samlingen kan vi följa hur måleri, grafik, skulptur, konsthantverk, möbler och textil förändras med tiden och med sin omvärld. Banbrytande uttryck och stilar växer fram, faller ur modet och återkommer i nya tappningar. Men Samlingen är inte bara en kronologisk utställning. Den visar att konsthistorien inte är en historia utan består av otaliga berättelser, nyanser och perspektiv – många av dem glömda eller gömda.

Malmö Konstmuseums samlingar har byggts upp av inköp och betydande donationer genom åren och utökas ständigt med aktuella nyförvärv, med särskilt fokus på nordisk samtidskonst. Precis som äldre tiders konst påverkades av sin samtid så påverkar vår tids idéer och strömningar nutidskonsten. Därför är samlingen i högsta grad levande och befinner sig lika mycket i historien som i nutiden. Samlingen är Malmöbornas egen konstskatt och utgör samtidigt ett nav av historier och berättelser som ständigt fylls på, omtolkas och förnyas.

Hitta hit

Fler utställningar på Malmö Konstmuseum

Fler utställningar

Unknown Chanukiah

– Researching Blind Spots in the Collection

 7 dec - 1 dec 2024

Malmö Konstmuseum, Malmö

Tillsammans

Upptäck, lek och lär för hela familjen

 1 jan - 20 jan 2030

Världskulturmuseet, Göteborg

Fler Gallerier/Museer i närheten