Sonja Hesslow

Fantasi. Vilsamhet. Dröm

Fantasi. Vilsamhet. Dröm
Utställningen är avslutad! 14 september 2022 - 14 oktober 2022

Sonja Hesslow

Hon är född 1988 i Varberg, har sin studio i Stockholm och är utbildad fotograf i Danmark. Utställningen med Sonja Hesslows fotomontage finns att se på RAMHUSET Konst & Ram, Sturegatan 67/Gruvgatan i Falun 023-63525 från och 14/9 till och med 15/10 Öppettider: Onsdag-Fredag 12:00-18:00 och Lördag 12:00-14:00 2022 www.ramhuset.se https://sonja.hesslow.se/

Vid första anblicken ser vi ljuset i mörkret. Men tittar vi lite längre; vågar vi då se mörkret som är i ljuset?

Sonja målar sina objekt med ljus, lampor och ficklampor använder hon som penslar för att lysa upp i stället för den traditionella blixten. Ofta figurerar konstnären med självporträtt i sina motiv, slutna ögon leder oss till meditativa, drömska och vilsamma stunder. Noggrant väljer hon sina objekt, rekvisitan, blommorna, växterna och kläderna. Förberedelserna till varje bild är långa och noggranna. Kreativt skapar hon genom att i sin studio bygga upp och fånga den drömska känslovärden vi ser och känner.

Blommornas livfullhet målas med ljuset i det oändliga mörker som kommer när vi sluter ögonlocken. Kamerans långa slutartid fångar bilden. Efterarbetet med retuschering i datorn är lika roligt, viktig och kreativ som förberedelserna. Att göra hela bildprocessen själv från inspirationen på en blommande äng till utskriften av den färdiga bilden är betydande för Sonja. En bild kan ta över ett halvt år att få fram tills perfektionen är uppnådd. Och visst syns väl det, lugnet och stillheten skriker ut medan stressen och trängseln får ta ett kliv tillbaka i hennes surrealistiska bildvärld.

Hitta hit

Fler utställningar på Ramhuset

Fler utställningar

Huvudsaken

Från Eksjö kommuns konstsamling visas porträtt och andra bilder av människor.

 30 sep - 12 nov 2023

Eksjö Museum, Eksjö

Fler Gallerier/Museer i närheten