IDA PERSSON

Numbness and Serenity

Utställningen är avslutad! 4 februari 2023 - 7 maj 2023

IDA PERSSON

 30 januari 2023

Konstnären Ida Persson arbetar främst med måleri. Hennes storskaliga målningar är uppbyggda med raka linjer som tillsammans med kontrasterande färger och ett skickligt spel mellan ljus och mörker bildar rum som upptas av stora abstrakta konstruktioner. Kompositionen är stram men lekfull.

Motiven för tankarna till industri, maskin och arkitektur. Att titta på Ida Perssons målningar är som en visuell lek där motiven ter sig större än själva duken. De målade konstruktionerna kommer emot en ut i rummet och de leder en in bakom ytan. Ida Persson målar gärna serier där varje målning är sin egen men tillsammans förstärker de den visuella och den arkitektoniska upplevelsen.

De stora konstruktionerna blir ännu större och tar mer plats i rummet. Det handlar om makt och det är mäktigt men där finns en kontrasterande skörhet. När ögat närmar sig duken blottar sig den mänskliga närvaron, när de små nätta penseldragen blir synliga.

Ida Persson är född och uppväxt i Ystad. 2014 blev hon klar med sin master i fri konst vid Konsthögskolan i Umeå, och efter att ha mellanlandat i Malmö i några år har hon nu återvänt till sina hemtrakter.

Utställningen är producerad av Varbergs konsthall, och pågår 4 februari - 7 maj.

Hitta hit

Fler utställningar på Ystads konstmuseum

Fler utställningar

Metaller – från mineral till identitetsskapande objekt

Långbans gruvby, Filipstad

I vårt globala samhälle knyts människor samman med hjälp av elektroniska produkter. Det vore en omöjlighet utan metal...

 8 jun - 18 aug 2024

Värmlands Museum, Karlstad

DE ANDRA - JULIA LINDEMALM

I Julia Lindemalms bildvärld är djuren i fokus. Genom sina möten med djur riktar hon blicken mot människan och vårt f...

 10 feb - 27 okt 2024

Dunkers Kulturhus, Helsingborg

Fler Gallerier/Museer i närheten