LILJEVALCHS VÅRSALONG 2023


24 februari - 23 april 2023

LILJEVALCHS VÅRSALONG 2023

Liljevalchs vårsalong är en kär, omtvistad och livaktig tradition sedan starten för över hundra år sedan. I år visar 159 konstnärer 298 verk i Liljevalchs salar.

Så många som 4135 stycken sökte till Liljevalchs vårsalong 2023, vilket är nytt rekord.

Endast en gång tidigare har antalet sökande varit över 4000. – Det höga antalet sökande visar prov på Vårsalongens dragningskraft och att utställningen har kommit att bli den folkkära tradition som vi hoppats på, förklarar juryordförande Isak Nilson.

Liksom tidigare år dominerar kvinnorna, både bland de sökande och i urvalet. Av de antagna är 89 kvinnor och 70 män. Åldersspannet är stort, yngst är 18-åriga Miles från Bromma och äldst är 89-åriga Per Torvald från Arkelstorp. Medelåldern på de antagna och de sökande var 52 år.

De utvalda konstnärerna är bosatta i hela landet, från Ystad till Råneå, från Färjestaden till Åsa. Som vanligt inrymmer urvalet en blandning av tekniker, allt från måleri, teckning och skulptur till installation, video och AI-genererad konst. Måleri är den vanligaste tekniken, medräknat måleri med blandteknik så landar det på 131 bidrag. På delad andraplats kommer skulptur och teckning med 35 verk vardera.

Med utställningen följer en katalog där alla utställare presenteras med ett verk. Från och med vernissagedagen kommer konstnärernas egna texter om sina verk och sitt arbete att finnas på vår hemsida.

Årets jury bestod av konstvetaren Isabella Nilsson, konstnären Jockum Nordström, och juryordförande Isak Nilson, vice konsthallschef på Liljevalchs.

Hitta hit

Fler utställningar på Liljevalchs

Fler utställningar

GROUP EXHIBITION

Wetterling Gallery is proud to present a group exhibition at Wetterling Gallery Stockholm and a solo exhibition by Ma...

 21 jan - 25 feb 2023

Wetterling Gallery, Stockholm

Mari Rantanen

Good Vibrations

 21 jan - 12 mar 2023

Ronneby Konsthall, Ronneby

JOHAN BERGSTRÖM HYLDAHL

New Adventures

I flertalet konstnärliga medier gestaltar Bergström Hyldahl en värld med en storslagen romantisk natur, vetenskapliga...

 4 feb - 30 apr 2023

Kulturhuset Komed..., Varberg

Mer Gallerier/Museer i närheten