CURVED CRAFT

Utställningen är avslutad! 17 oktober 2023 - 22 oktober 2023

CURVED CRAFT

 16 oktober 2023

Vi är så glada över att få hälsa Amanda Borgfors Mészáros välkommen med sin soloutställning CURVED CRAFT. Utställningen tar oss med på ett utforskande av kroppen och dess kraft genom skulpterade rustningar.

I utställningen "CURVED CRAFT" välkomnas vi att utforska Amanda Borgfors Mészáros skulpturala värld som smälter samman mode, konst och hantverk i en förtrollande fusion.

I hjärtat av hennes konstnärliga uttryck står kroppen och dess eleganta kurvor som den primära inspirationen. Dessa verk liknas vid rustningar, och de tar omedelbart sin plats som mäktiga utropstecken i rummet.

Det som gör "CURVED CRAFT" så enastående är dess minimalism, sensualitet och kraft. Varje verk bär en stark närvaro och en inneboende förmåga att engagera betraktaren på en djup och känslomässig nivå. Amandas val av material är lika viktigt som hennes skapande process. Genom att använda vegetabiliskt garvat spill-läder och stengodslera, skapar hon verk som är rotade i naturen och som samtidigt är hållbara och tidlösa för generationer framöver.

"CURVED CRAFT" är en utställning som ger hyllning till kroppen, till hantverket och till naturen.

Hitta hit

Fler utställningar på WAY gallery Sthlm

Fler utställningar

Valtýr Daregard

Point In Time

Isländska Valtýr Daregard är nästa talang att ställa ut sina verk under Fotografiskas initiativ Emerging Artists. Poi...

 24 aug - 17 nov 2024

Fotografiska Stoc..., Stockholm

Egypten

Följ med på en vandring genom Egyptens 7000 år långa historia och lär känna människorna vid Nilen.

 1 jan - 1 jan 2030

Medelhavsmuseet, Stockholm

Fler Gallerier/Museer i närheten