Jordskugga


9 mars 2024 - 8 september 2024

Jordskugga

 16 november 2023

I ett anonymt bostadsområde i Norrköping finns ett världsunikt underjordiskt arkiv: Arkivet för det oförklarade. Här samlas bilder, filmer, rapporter och berättelser om övernaturliga händelser, oförklarade naturfenomen och ufon. Det folkloristiska arkivet växer ständigt genom donationer från hela världen. Utställningen Jordskugga genomförs i dialog med arkivet.

De deltagande konstnärernas Magnus Bärtås, Cecilia Germain, Ida Idaida och Isak Sundström förhåller sig till arkivets material och delar arkivets utgångspunkt: att vi inte reflexmässigt ska avfärda oförklarade fenomen utan undersöka dem, att våra försök att förhålla oss till syner, uppenbarelser, hallucinationer och tecken är en utforskande och skapande verksamhet. Utställningen är producerad av Norrköpings Konstmuseum tillsammans med curatorerna Isaak Sundström och Magnu Bärtås.

Hitta hit

Fler utställningar på Norrköpings Konstmuseum

Fler utställningar

Fler Gallerier/Museer i närheten