Tyra Kleen

Ständigt sökande

Ständigt sökande
10 februari 2024 - 29 september 2024

Tyra Kleen

 16 november 2023

Norrköpings Konstmuseum presenterar i februari 2024 den omfattande utställningen "Tyra Kleen – Ständigt sökande". Tyra Kleen (1874–1951) var konstnär, fotograf och världsresenär. I utställningen möter besökaren ett omfattande och betydande konstnärskap, som presenteras ur ett andligt perspektiv.

"Tyra Kleen-Ständigt sökande" bygger på nya forskningsrön om konstnären och lyfter fram material som inte visats på mer än hundra år. Det andliga sökandet presenteras som en central drivkraft för konstnärens process och i utställningen visas Tyra Kleens dramatiska litografier, färgstarka illustrationer och symbolistiska målningar. Utställningen är producerad av Norrköpings Konstmuseum och bygger på forskning av Karin Ström Lehander vid Åbo Akademi. Utställningen genomförs i samarbete med Hallands Konstmuseum och Uppsala konstmuseum.

Hitta hit

Fler utställningar på Norrköpings Konstmuseum

Fler utställningar

Fler Gallerier/Museer i närheten