Magasinet

En etnografisk skattkammare

1 januari 2023 - 1 januari 2030

Magasinet

 27 mars 2023

Gå vilse bland fnöskpungar, apsaxar och giftpilar. Upptäck nya världar. Kanske blir penismusslan eller leopardmasken din favorit? Eller något annat av de 6000 föremål som du hittar i museets skattkammare.

Genom att öppna Magasinet gläntar vi på dörren till samlingarnas mångfald och magi – en skattkammare för den nyfikne. Tusentals föremål, historier från det förflutna och oändligt med inspiration för framtiden. Med Magasinet vill vi ge besökaren chansen att upptäcka själv. Här ges möjlighet till friare tolkning av det som vi förvaltar för allas vår räkning. För varje föremål kan man göra digitala djupdykningar i våra faktaarkiv. Magasinet handlar inte om ett tema, en företeelse eller en plats. Det är ett tredje rum där magasin, utställning, publik, databas och samlingar möts.

Hitta hit

Fler utställningar på Etnografiska museet

Fler utställningar

Fler Gallerier/Museer i närheten