Pia Sandström. Andas skugga Andas ljus

Utställningen är avslutad! 13 maj 2023 - 17 september 2023

Pia Sandström. Andas skugga Andas ljus

 29 mars 2023

”andning. Just då steg solen upp ur havet. Den strålade över land och hav, överallt nådde de blixtrande strålarna, överallt gick solen i kamp med de framtida städerna.”   Så står det på sista sidan i Birgitta Trotzigs roman Dykungen dotter (1985)

Konstnären Pia Sandström skapar en ny rumslighet i konsthallen bestående av arkitektur, ljus, ljud, bild och textil. Hennes önskan är att möta författaren Birgitta Trotzigs (1929-2011) blick i ett gemensamt intresse för landskapets utbredning horisontellt och vertikalt. I djupled ner i jordens skikt. Men också i kast mellan djupsinne och vardaglighet.

I Trotzigs texter har konstnären fått en stark känsla för det kroppsliga och intima som abstraheras och binds samman med större rum och tidsrymder där rörelsen i och över en plats kan tänkas som en framträdelsekraft.  

Pia Sandström (född 1969) är baserad i Stockholm. Hon är utbildad vid Konsthögskolorna i Stockholm, Helsingfors och Trondheim. Sandström har medverkat i solo- och grupputställningar i Sverige och internationell. I Åhus har hon skapat en konstnärlig gestaltning i form av ett landart konstverk till Sånnaskolan, Kullarna (Rymd för Tanke, Handling av Mark), 2022.

Hitta hit

Fler utställningar på Kristianstads konsthall

Fler utställningar

MONICA SJÖÖ

Den stora kosmiska modern

Konstnären, aktivisten, författaren och ekofeministen Monica Sjöö (1938–2005) förde i allt sitt skapande en kompromis...

 23 mar - 1 sep 2024

Moderna Museet Malmö, Malmö

David Gyleborg

Fotografi.

I en musikers själ

 6 apr - 21 apr 2024

Galleri Artsight, Stockholm

Fler Gallerier/Museer i närheten